U trendu

Znate li zašto je dobro staviti sveće u zamrzivač

Da li ste znali da stavljanje sveća u zamrzivač može da produži njihov život? Razlog je taj što hladnoća može stvrdnuti vosak sveća i sprečiti njihovo brzo otapanje. Takođe, može sprečiti savijanje i deformaciju fitilja, što može doprineti boljem i ravnomernijem sagorevanju sveća.

Međutim, važno je napomenuti da sveće treba staviti u zamrzivač samo na kratko, nikako više od sat vremena, kako bi se postigao željeni efekat. Dugotrajno stavljanje u zamrzivač može dovesti do kondenzacije vlage na svećama, što može oštetiti njihovu strukturu i kvalitet.

Takođe, pre nego što stavite sveće u zamrzivač, preporučuje se da svaku sveću pojedinačno umotate u plastičnu foliju ili kesu kako biste sprečili da upije mirise drugih namirnica u zamrzivaču. Takođe, treba ih ostaviti da se potpuno odmrznu pre paljenja kako bi se sprečilo pucanje i lomljenje voska.

Dodatna mera koja može pomoći da se produži vek sveća je stavljanje u hermetički zatvorenu posudu. Na taj način su zaštićene od vlage i drugih spoljašnjih uticaja koji bi mogli uticati na njihov kvalitet, prenosi Jutarnji.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.