U trendu

Zvuči čudno, ali postoji sjajan razlog zašto bi trebalo da stavite rolnu toalet papira u frižider

Niko ne voli kada otvori vrata frižidera i dočeka ga ne baš prijatna kombinacija mirisa, ali može biti iznenađujuće teško održavati ovaj kuhinjski aparat svežim i bez mirisa.

Nakon dugog dana na poslu, zadnja stvar koju želite da vas dočeka kod kuće je pljesniv i kiselkasti miris koji se oseća čim otvorite vrata frižidera. Da li vam se dogodilo da ste očistili posudu za skupljanje tečnosti i obrisali sve police, ali se i dalje niste uspeli rešiti tog užasnog mirisa?

Pokušajte da stavite novu rolnu toaletnog papira na zadnju stranu polica frižidera. Možda zvuči ludo, ali upijajuća svojstva toaletnog papira pomoći će u upijanju mirisa, prenosi House Digest.

Najčešći izvor smrada je neka mala zaboravljena voćka, proliveni sok ili zaboravljena posudica s ostacima hrane gurnuta u zadnji deo frižidera. Naravno, mirisi mogu biti uzrokovani i prevelikom vlagom kao i curenjem freona ili amonijaka. Pre svega proverite jeste li očistili frižider i rešili sva potencijalna curenja ili eventualne probleme s motorom. Nakon što to uradite, evo kako stavljanje toaletnog papira u frižider može eliminisati neprijatne mirise.

Da biste razumeli kako toaletni papir može apsorbovati mirise, važno je prvo razumeti zašto se mirisi često zadržavaju u frižideru. Kad nešto ima miris, to je zato što ispušta male molekule. Ove molekule putuju kroz vazduh pre nego što ih vaš nos detektuje. U vazduhu koji je topao ili vlažan, vaš nos je još osetljiviji i mirisi se mogu širiti još brže. Frižider nije topao, ali je sigurno vrlo vlažan.

Iz očiglednih razloga, toaletni papir je dizajniran da bude izuzetno upijajući. Međutim, ne upija tečnosti samo kod direktnog kontakta – može ih povući i iz okolnog vazduha. Ako ste ikada dodirnuli rolnu toaletnog papira u svom kupatilu nakon vrućeg tuša, mogli ste da primetite da je pomalo vlažan. Stavljanje čiste rolne toaletnog papira u frižider apsorbovaće deo unutrašnje vlage, a s njom i one smrdljive čestice.

Ako ćete probati ovu metodu, svakako koristite čistu i svežu rolnu toaletnog papira. Nemojte uzimati stari smotuljak iz kupatila jer verovatno sadrži čestice iz spreja za ispiranje WC šolje, a ne želite da te čestice budu u blizini vaše hrane. Takođe, bolje je da uzmete toaletni papir bez mirisa. Nakon što ste nekoliko dana pustili toaletni papir da upija mirise, možda bi trebalo da zamenite rolnu, prenosi N1.Info.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.