10 osobina moćne dame: Ovo su glavne razlike između uspešnih i neuspešnih žena

Popularni ruski psiholog Mihail Labkovski otkrio je kojih 10 stvari razlikuje uspješnu ženu od neuspješne. Evo koje kvalitete i stavove poseduje žena koju očekuju sreća i uspeh:

1. „Uvek računa samo na sebe!“ – Još od djetinjstva je nezavisna, oslanja se na svoje sposobnosti i ne traži pomoć ni od koga.

2. „Ona je sama sebi dovoljna!“ – Takva žena sama rešava svoje probleme, a za to joj uopšte nije potreban muškarac. Smatra da sreća ne mora biti savršen partner, već je sreća u njoj.

3. „Ona je finansijski nezavisna“ – Uspešna žena od malih nogu razmišlja o tome kako i gde će zarađivati za život, a ima velike ambicije. Spremna je da ode u drugi grad i osamostali se rano, i ne plaši se promena.

4. „Ona ne pravi ustupke i nije joj potrebno odobrenje drugih.“ – Takva žena se ne plaši neuspeha i ne treba joj podrška i odobrenje. Lako može napustiti dosadan posao ili promeniti fakultet. U ljubavi se sastaje samo sa muškarcima kada to zaista želi i samo sa onima koji mogu da je cene.

5. „Neće tražiti pomoć!“ Prvo će pokušati sva moguća rešenja problema, a zatim će analizirati situaciju kako bi se uverila da je učinila sve što je u njenoj moći. Takva žena će na sve moguće načine pokušati učiniti sve bez pozivanja upomoć. I samo ako ne postoje apsolutno nikakve druge mogućnosti, ona će se obratiti za pomoć nekome ko je stručan za određeni problem.

6. „Ona se ne poredi ni sa kim.“ – Ne mora da se poredi sa kolegama, prijateljicama ili članovima porodice. Ne zadire u tuđe finansijsko blagostanje ili društveni status. Ona se takmiči samo sama sa sobom i želi da postane bolja od osobe kakva je bila juče.

7. „Voli svoj izgled.“ – Srećna je kako izgleda i vodi računa o sopstvenom izgledu, ali nije rob trendova i rigoroznih dijeta.

8. „Ne žuri da uđe u brak.“ – Ne zanimaju je slabi i nesigurni partneri, pa je spremna da sačeka trenutak kada upozna pravu ljubav i nekoga ko će moći da je prati.

9. „Ona je uvijek za jednakost“ – Ona nikoga ne ponižava i ne smatra nižim od sebe, za nju su svi jednaki. Takođe, u muško-ženskim odnosima zahteva jednakost.

10. „Nikada neće napustiti posao koji voli.“ – Čak i kada ima dovoljno finansijskih sredstava, uspešna žena neće napustiti posao koji voli i koji joj donosi zadovoljstvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)