U trendu

5 znakova da se ponašate kao majka partneru, broj 5 je svaka žena radila

Veza je ravnopravno partnerstvo dvoje ljudi, ali problem nastaje kada se taj balans naruši.

Potpuno je normalna želja da se brinete o voljenoj osobi, ali ne smete dozvoliti da ta briga postane opsesija i pretvori se u to da glumite roditelja partneru.

Znakovi koji ukazuju da se u vezi ne ponašate kao partner već kao roditelj su različiti, a neki od njih su:

1. Svađanje bez rešenja

Svađe su sastavni deo i sasvim normalne, ali ne smeju da postanu bezuspešne. Uvek treba da bude cilj da pronađete rešenje koje je dobro za oboje. Kada ostanete bez rešenja, onda je to loš znak.

2. Čišćenje za partnerom

Svi smo dovoljno odrasli i sposobni da se brinemo o sebi, te nema potrebe da stalno idete i čistite za nekim ili skupljate tuđe razbacane stvari. Mnogo će biti bolje ako podelite kućne obaveze ravnopravno i uživate u obavljanju istih.

3. Stvaranje opravdanja

Želite voljenu osobu da vidite u pravom svetlu i da uvek bude najbolji, ali to ne znači da nema pravo da nekad bude malo lošiji i ne opravda vaša velika očekivanja. Ukoliko njegovo loše ponašanje stalno opravdavate, to je znak da se ponašate kao majka, a ne kao devojka ili supruga.

4. Potpuno kontrolisanje

Ne možete držati sve pod kontrolom, tako da ukoliko želite da u svakom momentu sve znate, to vodi u propast. Morate dozvoliti partneru da neke odluke donese samostalno, a ne da uvek čeka vaše odobrenje.

5. Stalno prigovaranje

Niko ne voli da sluša stalno prigovaranje i večito nezadovoljstvo. To nije poželjno ni u jednom odnosu, a naročito ne u vezi. Pretvorićete su u dosadnu osobu kojoj ništa ne odgovara, a tako i okončati vezu u kojoj se ponašate kao roditelj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar