Amerikanke smatraju da su lepe

Washington Post je nedavno preneo vest o anketi koja pokazuje da većina Amerikanaca veruje da njihova fizička atraktivnost dostiže svoj maksimum negde oko trideset i osme godine. Washington Post dodaje da su ovim podatkom jedino zbunjeni ljudi koji se bave modom, televizijom i marketingom, i koji su godinama verovali u suprotno i forsirali mlade manekene.

Isti ispitanici su ocenjivali sopstvenu privlačnost na skali od 1 do 10. Prosečan rezultat je bio 6.4. Devedeset i dva procenta žena i 94 procenta muškaraca kažu da su „na neki način“ ili „u potpunosti“ zadovoljni svojim izgledom s obzirom na godine.

Pitanja su bila postavljana kako „običnim“ ljudima koji nisu vršili silikonska ulepšavanja, tako i onima koji su se našli pod hirurškim nožem radi lepote. Oni koji su radili lifting, liposukciju ili ugrađivali silikone, ne osećaju se bolje u odnosu na ostatak populacije, navodi Washington Post. Ali pripadnici ove grupe bili su skloniji verovanju da je fizička lepota, a ne unutrašnja, ono što se zaista ceni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.