U trendu

Anketa pokazuje da su i starije žene seksi

Istraživači tvrde da starije žene mogu da budu podjednako privlačne muškarcima kao i mlađe devojke. Nova studija je pokazala da bi prosečan muškarac čak i u svojim dvadesetim radije izabrao atraktivnu ženu u srednjim ili kasnim četrdesetim godinama, pre nego neku svoju vršnjakinju prosečnog izgleda. „Pomislili biste da muškarci uvek biraju 20-godišnjakinje, ali to nije tačno“, kaže doktor Džordž Fildman (George Fieldman) sa britanskog univerziteta Buckinghamshire Chilterns.

Prilikom izbora partnera za dužu vezu, muškarci će pre izabrati privlačnost nego mladost, objasnio je dr Džordž Fildman. Njegov tim je sproveo istraživanje koje se sastojalo od eksperimenata pokazivanja slika grupi muškaraca. Na slikama su bile atraktivne i one ne-tako-atraktivne žene različitih godina starosti.

I, kakvo je objašnjenje za ovu pojavu? Muškarci koji pokušavaju da što više „rašire“ svoje gene biraju partnerke koje će im dati maksimalan broj dece. Ali, podsvesna strategija često uključuje želju da se imaju lepa deca, čak i po cenu toga da ih bude manje. Lepa deca, naravno, imaju veću šansu da lakše dalje prenesu i „rašire“ očeve gene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.