Autolifting (3)

Na bradu se pažnja ne obraća baš uvek, ali i ona lepše izgleda kad je zategnuta. Prva vežba: povucite donju usnu nadole, bez obaranja uglova usta. Pomognite se vrhovima prstiju. Pojačavajte kontrakciju, opustite. Vežbu treba ponoviti 12 puta. Druga vežba: zategnite prste ruke, postavite ih ispod brade i zatežite podbradak. Onda pritisnite nagore, pravo ispod vilice. Istovremeno, otvorite usta bez pomeranja i ukrućivanja vrata. Pojačavajte obe sile i u maksimumu zadržite pet sekundi. Opustite se. Vežbu ponovite bar deset puta.

Na vrat se definitivno obraća pažnja; uvek želimo da bude lep i zategnut. Evo vežbi kojima to možete postići. Prva vežba: podignite glavu i bradu bez pomeranja vrata. Donja vilica će vam izaći preko gornje. Udišite i izdišite pojačavajući tenziju vrata i vilice. Kad ste maksimalno zategnuti, položaj zadržite pet sekundi, a zatim se opustite. Vežbu treba ponoviti 15 puta. Druga vežba: zatvorite usta i nasmešite se samo gornjom usnom, blago zatežući obraze. Položite šaku u udubljenje u korenu vrata i odlučno povucite kožu nadole (ne preterujte – cilj nije da vas zaboli ni da se povredite). Istovremeno nagnite glavu unazad, dok ne osetite jaku zategnutost mišića vrata i brade. Položaj zadržite pet sekundi, a onda, udišući, polako vraćajte glavu u uspravan položaj. Opustite se. Vežbu ponovite 15 puta.

Da napomenemo još jednom: vežbe treba raditi svakodnevno tokom deset nedelja, da bi se videli prvi rezultati. Nakon toga, za održavanje postignutog vežbe valja raditi dva-tri puta nedeljno. Zvuči kao puno posla? Zapravo i nije – a nagrada je velika: lice na kome će se znatno kasnije i u blažem obliku pojaviti bore. Sve to u vašem sopstvenom aranžmanu, u udobnosti vašeg doma, onda kada vama odgovara i bez plaćanja bilo čega bilo kome. Vredno je truda, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.