U trendu

Bez greške: Ovo je najtrendi frizura 2022, a pristaje baš svakome (foto)

Šetnja nekim od najvećih modnih metropola deluje poput putovanja vremeplovom direktno u 70. prošlog veka. Retro printovi i lepršave pantalone širokih nogavica dominiraju modnim trendovima ove sezone, a taj uticaj nije zaobišao ni frizure, pa tako vrlo upečatljivom izgledu iz 70-ih primetno raste popularnost.

Jedna od najpopularnijih i najtraženijih frizura za 2022. godinu je shag, što u prevodu znači čupavo, a odlikuju je pomalo divlje i uokvireni stepeni koje stvaraju različite slojeve i kreiraju vrlo opušten i šik stil.

Različite dužne automatski naglašavaju jagodice i područje oko očiju, stvarajući uzbudljiv izgled koji zahteva minimalno truda oko oblikovanja. Kako ne postoji samo jedna, strogo zadana varijanta izgleda, ova frizura pristaje svima nepogrešivo naglašavajući karakter i individualni stil.

‘Shag je klasična frizura koja predstavlja slobodu – razigrana, bez napora, slojevita i raščupana’, kaže frizer Adir Abergel. Upravo je te karakteristike čine vrlo prikladnim izborom i danas. Najbolje od svega je činjenica da ova trendi frizura nije rezervisana samo za određenu dužnu ili teksturu kose, već odgovara skoro svima, a ovde je pet najljepših stilova.

Shag i dugi slojevi

Ako nemate dovoljno hrabrosti da skratite dugu kosu, a ipak žudite za promenom, ovo je sjajno rešenje. Shag izvrsno funkcioniše na dugoj kosi, a njegova svestranost savršena je za različite tipove i teksture. Dugoj kosi daje tako potreban volumen i odlično je rešenje za tanku kosu. Ali, jednako dobro izgleda i na gustoj kosi jer pruža dodatnu strukturu bez puno napora za oblikovanje.

Shag sa šiškama

Bez obzira o kojem je obliku reč, šiške su vrući hit ove sezone, a u kombinaciji sa shag frizurom izgledaju sjajno. Ako niste spremni na veliki rizik, odlučite se za šiške koje sežu do jagodica. Time nećete puno menjati frizuru, a opet ćete dobiti osvežen izgled. Upravo takav izgled ‘fura’ i Kaja Gerber, a tu je i još jedna prednost – kada šiške narastu samo ih pomerite u stranu i imaćete sjajan slojeviti shag.

Posebno efektno izgleda kombinacija shaga ravnim šiškama. Takve šiške u kontrastu su sa slojevito ošišanom kosom, a posebno elegantno će izgledati ako ih oblikujete s malom količinom gela.

Kovrdžavi shag

Shag frizura je idealna frizura za sve s prirodno kovrdžavom kosom. Ovaj oblik frizure kovrdžavu kosu će jednostavno ukrotiti, ali i zadržati prirodan i opušten izgled. Slojevi koji se stapaju jedan u drugi izgledaju vrlo laskav te su trenutno u trendu. Ali, svakako pazite da vrhovi budu istanjeni po dužini jer ćete tako dobiti nepogrešiv izgled koji je trenutno vrlo popularan.

Moderni shag

Moderna interpretacija trendi frizure jako podseća na cipal frizuru, ali upravo je to čini vrlo uzbudljivom. Poenta modernog shaga je da, iako se šiške i značajne slojevi kose oko lica miču, dužina ostatka kose šiša se na istu razinu. Ovaj oblik sjajno funkcioniše s bob frizurom.

Shulet frizura

Ovo frizura važi za jednu od najtrendi ove godine. Sadrži suptilne slojeve i prirodnu slojevitost shag frizure i kratku gornju kosu i šiške cipal frizure iz 90-ih. Dužina šiški reguliše se prema ukusu i stilu – mikro šiške stvaraju oštar izgled, a šiške zavese izgledaju super elegantno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar