Birate venčanicu?

Definitivno osetljivo pitanje. Zašto? Moguće je da mi imamo previše romantičan pogled na svet, ali čini se da žene uvek traže venčanicu, čak i kada nam venčanje nije ni u najavi.

Sigurno ste čule (ako same nećete priznati) od drugarice koja često prolazi pored prodavnice venčanica da iz nekog čudnog razloga svaki put jednostavno mora da se osvrne i pogleda u izlog. Da li je to neka nevidljiva sila koja utiče samo na žene ili nam je neko još pri rođenju ubacio u glavu čip sa slikom srećne mlade? Valjalo bi čuti više mišljenja na tu temu.

Ustanovili smo da svaka žena ima sliku savršenog venčanja, srećne mlade i još zgodnijeg dase u fraku još od kada zna da broji, ali da li baš tačno znamo šta želimo kada za to zaista dođe vreme?

Najčešće su to neke opšte slike haljine: lepa, elegantna, skupocena… Postoje žene koje celog života sanjaju haljinu do poslednjeg detalja, ali čini se da to ipak i nije tako čest slučaj. Mi ćemo vam reći samo za kakve su se modele i stilove žene najviše odlučivale u 2001. godini.

Među haljinama su u prošloj godini preovlađivali razni stilovi, počev od klasičnih i čini se večnih krojeva do modernih i rizičnijih poduhvata.

Boja

Nadamo se da ovde niste zanemeli, pa nije belo jedina moguća boja venčanice! „Dama u belom“ ne mora uopšte biti obučena u belo. U svetu su u prošloj godini viđeni razni uspešni eksperimenti na temu boje materijala.

Boja platine, moka i boja šampanjca činile su se radikalnim ranijih sezona, ali, prošle godine, paleta je bila čak i smelija. Nežne nijanse plave i ružičaste su izgleda ušle u usku konkurenciju beloj. Ove boje su ponudile nevestama uzbudljivu ali isto toliko ženstvenu alternativu beloj boji. Ponegde je kolorit na venčanici dolazio u formi dugog vela ili upadljive ešarpe. Ali, ipak jasno iskazan stav na smeloj i upadljivoj haljini ostavljao je samo uzdahe za sobom.

Čipka

Prošlost kao inspiracija budućnosti koncept je koji je vratio čipku na pijedestal. Pojavila se i u tradicionalnoj formi i kao nova mera ukusa u ovoj, po svemu specifičnoj oblasti mode, u kojoj se najmanje toga promenilo kroz decenije. Čipka je u 2001. odisala starom školom u zanimljivoj mešavini sa novom sofisticiranošću, ali je dala venčanicama romantičnost, ženstvenost i klasu.

Niste valjda mislili da je to sve? Čitajte uskoro o nekim novim detaljima koji čine haljinu savršenom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.