Bronzani ten ponovo u modi

Zahvaljujući brazilskim lepoticama bronzanog tena koje su preplavile modnu scenu, kao što je supermodel Žizel, suncem okupana koža ponovo je u modi.

Ako želite izgled preplanule kože a ne želite da se izlažete solarijumskom „suncu“, razmislite o kozmetičkim proizvodima koji potamnjuju vašu kožu. To je sigurna i pouzdana prečica do tamnijeg tena, koja će vam omogućiti svež i odmoran izgled koji će sigurno privući pažnju.

Princip rada proizvoda za potamnjivanje kože

Aktivni sastojak svih proizvoda ove vrste je dihidroksiaceton, koji reaguje sa izumrlim ćelijama kože i menja njihovu boju u braon. Zbog toga preporučujemo da pre nanošenja ovih preparata dobro operete kožu nekim gelom za tuširanje i po mogućstvu iskoristite i skrab za telo da biste sa određenih mesta na telu uklonili nagomilani višak tih ćelija. Tako ćete sigurno ravnomerno „pocrneti“.

Korišćenje preparata za potamnjivanje kože na mestima koja po definiciji imaju više nagomilanih izumrlih ćelija kože može biti veoma komplikovano. Pretpostavljate da je reč o kolenima, laktovima, gležnjevima i sličnim delovima tela. Da na ovim mestima ne biste dobili znatno tamnije pečate, probajte da razblažite vaš preparat. Iz više razloga, najbolje je da preparat razblažujete mlekom za telo, jer ćete tako dobiti ravnomerniju tamnu nijansu tena.

Dobra ideja je da koristite rukavice pri nanošenju ovakvih proizvoda, bilo da je reč o losionu ili spreju. Tako ćete sprečiti pojavljivanje narandžaste boje ispod noktiju i na dlanovima, što je, složićete se, veoma važno.

Pažljivo birajte proizvod

Većina proizvoda za potamnjivanje kože može se naći u dvema nijansama: light/medium i dark/deep. Obratite pažnju na prirodnu boju vašeg tena, odaberite nijansu prema vašem tenu, a ne po boji koju biste vi želeli da imate. Žene svetle puti obavezno moraju izabrati svetliju nijansu ovakvih proizvoda.

U nekom od sledećih članaka još neki saveti i načini za potamnjivanje kože.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.