Brzopotezni spas za probleme s izgledom

Foto: Unsplash/Pixabay.com

Čak se i damama koje izuzetno paze na svoj izgled može desiti da im nešto promakne ili da za nešto nemaju vremena. Zato postoje trikovi koji će prikriti ono što biste želele da se prikrije.

Postoji trik za prikrivanje masne kose koji su i vaše majke koristile: puder raspršen preko razdeljka. Tada kosa neće izgledati baš čisto i sjajno, ali će puder upiti višak masnoće, pa makar neće izgledati masno. Uz razvoj savremene kozmetike, postoji čak i posebno efikasan puder za ovakve prilike – onaj transparentni i pomalo svetlucav. Samo nemojte zaboraviti, nakon ovog trika, da što je pre moguće operete kosu, jer ako se masnoća nakupi preko pudera, to tek izgleda grozno.

Još jedan problem s kosom umeju da budu nemirni pramenovi koji štrče, li štrče, a vi nemate vremena da ih obuzdavate propisnim sredstvima, a niste ni u prilici da to uradite. Tada vam može pomoći nemasna krema za ruke – i njome se neposlušni pramenovi mogu sasvim lepo ukrotiti. Nije baš predviđena za tu svrhu, ali može da posluži za “hitne slučajeve”.

Tek u liftu firme ste primetili da vam se vide podočnjaci ili da imate otoke ispod očiju? Ukoliko u tašni nosite podlogu za šminku, to vam je spas – pravac u toalet, i vrlo brzo možete da prikrijete otoke ili podočnjake.

Nemate vremena da počupate obrve, a liče na dva žbuna i sebe podsećate na vukodlaka? “Prva pomoć” za ovakve slučajeve je gel za kosu – uz pomoć gela obrve će delovati znatno urednije. Pazite samo da ne preterate s količinom gela, jer će vam onda obrve izgledati uredno, ali i smešno.

Sva nabrojana sredstva mogu da stanu u žensku tašnu – a onda rešenja za “hitne slučajeve” možete bez problema uvek da nosite sa sobom.

4 komentara

 • Marija Pešić

  Potpuno se slažem sa gospođom iz Pančeva, ali zar to znači da ne treba da brinemo o svom izgledu, da ne treba da idemo kod frizera, kod kozmetičara, da ne treba da se bavimo sportom!? Telo i duh se međusobno dopunjuju i nikako se ne treba posvetiti samo jednom od njih!

 • Boska Bundalo

  Uputno je da si iznutra skladan i spokojan. To je umeće i uči se godinama, to je jedan proces. Ko doživi taj unutrašnji sklad, neće obraćati pažnju na to da li neko ima trenutno prljavu kosu ili nije sredio obrve. Ja bih rekla da je takvim ljudima dosadno kada imaju snage i vremena da komentarišu tuđe živote. Okrenite se sebi, ponavljam, budite zadovoljni sobom, onda ćete emitovati dobrotu koju će neko primetiti, pa će vam se desiti da vas muškarci primete i sa prljavom kosom.

 • Saša Gagić

  Članak je baš bez veze. Ni ja ništa novo nisam saznao. Saša

 • Ana Foks

  Apsolutno ništa novo niasm pročitala u ovom članku.Tema je vrlo zanimljiva, ali jako loše obrađena.

Ostavite komentar