U trendu

Brzopotezni spas za probleme s izgledom

Čak se i damama koje izuzetno paze na svoj izgled može desiti da im nešto promakne ili da za nešto nemaju vremena. Zato postoje trikovi koji će prikriti ono što biste želele da se prikrije.

Postoji trik za prikrivanje masne kose koji su i vaše majke koristile: puder raspršen preko razdeljka. Tada kosa neće izgledati baš čisto i sjajno, ali će puder upiti višak masnoće, pa makar neće izgledati masno. Uz razvoj savremene kozmetike, postoji čak i posebno efikasan puder za ovakve prilike – onaj transparentni i pomalo svetlucav. Samo nemojte zaboraviti, nakon ovog trika, da što je pre moguće operete kosu, jer ako se masnoća nakupi preko pudera, to tek izgleda grozno.

Još jedan problem s kosom umeju da budu nemirni pramenovi koji štrče, li štrče, a vi nemate vremena da ih obuzdavate propisnim sredstvima, a niste ni u prilici da to uradite. Tada vam može pomoći nemasna krema za ruke – i njome se neposlušni pramenovi mogu sasvim lepo ukrotiti. Nije baš predviđena za tu svrhu, ali može da posluži za „hitne slučajeve“.

Tek u liftu firme ste primetili da vam se vide podočnjaci ili da imate otoke ispod očiju? Ukoliko u tašni nosite podlogu za šminku, to vam je spas – pravac u toalet, i vrlo brzo možete da prikrijete otoke ili podočnjake.

Nemate vremena da počupate obrve, a liče na dva žbuna i sebe podsećate na vukodlaka? „Prva pomoć“ za ovakve slučajeve je gel za kosu – uz pomoć gela obrve će delovati znatno urednije. Pazite samo da ne preterate s količinom gela, jer će vam onda obrve izgledati uredno, ali i smešno.

Sva nabrojana sredstva mogu da stanu u žensku tašnu – a onda rešenja za „hitne slučajeve“ možete bez problema uvek da nosite sa sobom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)