Budite originalni: šal

Pojedine zimske momente odevanja treba iskoristiti do maksimuma, iako se čini da ispod brojnih slojeva garderobe od chic-a ne preostaje mnogo. Krajnje zanemaren detalj u zimskom odevanju u potpunosti može da izmeni vaš svakodnevni izgled: to je šal. Oni koji misle da je funkcija ovog predmeta pre svega da zaštiti vrat – grdno se varaju: ove godine dizajneri su na modnim pistama više puta prikazali kreacije u kojima je dug lelujavi šal upravo ključni detalj kreacije.

Sportska odevna kombinacija ne mora da bude u strogim sivim ili crnim tonovima: u cilju otklanjanja zimskog mrtvila, nabavite kapu, šal i rukavice u istoj boji ili desenu – to će svakako uveseliti vaš izgled. Ukoliko niste ljubiteljka kapa, razmislite o bogatom, teškom šalu neobičnog desena koji će se vijoriti za vama (i lepršati u glavama drugih dugo nakon vašeg odlaska).

Jedna od prednosti šala je i to da ga sasvim mirno možete zadržati kao stilski detalj (za razliku od lepog kaputa ili kape). Korisno je, na primer, odabrati šal od manje „teškog“ materijala, ali sa više slojeva, koji se po potrebi može preseliti i oko glave, ili pak u potpunosti pokriti ramena. U ovakvim kombinacijama dovoljno je odenuti jednostavnu (i jednobojnu) haljinu ili komplet – tako će tekstura ili desen šala doći do punog izražaja, a vaš izgled biti primećen i označen kao elegantan.

Onima koji se ne plaše eksperimenta (i primesa avangarde u izgledu) na raspolaganju stoje mali šalovi koji se mogu nositi i oko glave, nadlaktice ili članka noge (u smelim varijantama). Predlažemo i sledeću kombinaciju: kupite tri ista šala, od kojih ćete jedan nositi oko vrata, drugi – kao turban ili oko struka (u modernoj varijanti „suknje preko pantalona“), dok ćete od trećeg uz malo veštine (i nekoliko čvorova) napraviti malu torbu. Mogućnosti ima mnogo, samo treba pustiti mašti na volju…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.