Bum! Poljubac!

Poljubac može biti zarez, upitnik ili uzvičnik. To je osnovni pravopis koji žena mora da zna. Poljubac je nešto najličnije, najotvorenije i najiskrenije što neko može da pruži. Poljubac teško može lagati i prevariti, on je kao čist beli papir koji prezire svaku mrljicu na svojoj površini.

Tehnički, fenomenalan poljubac je izvanredan balans koji kombinuje tehniku pokretanja jezika, kontrole pritiska i lučenja tečnosti. Strastan poljubac uključuje i spajanje usana, ljubljenje dela oko usta, čak i grickanje. Sve znamo kako privlačno izgledaju muškarci sa velikim i debelim usnama, koje izgledaju kao da čeznu da budu poljubljene. Postoje tipovi koji su prave ljubilice i sa kojima je prosto šteta raditi nešto drugo.

Jedna nemačka studija je pokazala da organizam šalje poruku o ispravnosti izbora partnera upravo kroz poljubac. Naime, organizam u tim slučajevima luči supstancu koja će nam u sred ljubljenja izazvati neprijatan ukus u ustima.

Praktični aspekti poljupca su oni koji utiču na vaše zdravlje i sveopšte stanje organizma. Pri poljupcu se troši sedam kalorija u minutu, zato se nemojte začuditi ako ste gladni posle vrućeg sastanka. Jedan strastven poljubac izaziva dotok raznih supstanci koje stvaraju vaše dobro raspoloženje i smanjuju krvni pritisak u mozak. Ljubljenje je dobro za vaše srce, ono izaziva proizvodnju adrenalina, koji se širi krvotokom i za posledicu ima jače i brže pumpanje srca.

Za dobar poljubac su potrebne dobre i izazovne usne. Amerikanci imaju savršen izraz za poželjne usne, „kissable“ – ljubljive. Mnoge žene bi volele da imaju taj napućen i pun izgled usana, ili u šali rečeno – otečene usne. Cimetovo ulje im može dati kratkotrajnu punoću. Najbolje se nanosi ako stavite dve-tri kapi ovog ulja u sjaj za usne. Cimetovo ulje može izazvati osećaj pečenja na koži. Dobro je napraviti test na unutrašnjoj strani zgloba usled moguće alergijske reakcije na ovo ulje. Ako su vam usne ispucale, oguljene ili čak krvave, ne preporučujemo vam upotrebu ulja.

Svako podsticanje krvotoka u predelu usana intenziviraće njihovu boju i pojačati punoću. To se može postići uzastopnim trljanjem četkicom za zube. Jedini problem je što efekat nije trajan.

Ako imate problema sa ispucalim usnama, za vas imamo kratak tretman. Otvorite kapsulu vitamina E i pomešajte sa kašikom meda. Nanesite smešu više puta u toku dana uz blagu masažu četkicom kojom ćete otkloniti oljuštenu kožicu i ranice sa usana. A kada ih lepo izlečite i odnegujete, gledajte da ih dobro i našminkate i, naravno, upotrebite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.