U trendu

Buran život i tragična sudbina jedne od najvećih muzičkih diva

Na današnji dan pre 53 godine, rođena je jedna od najvećih muzičkih diva u istoriji, Vitni Hjuston.

Počela je da peva kao 11-godišnja devojčica u dečjem horu. Odrasla je u muzičkoj porodici – majka joj je bila pevačica, a kuma legendarna Areta Frenklin. U svojim dvadesetim je počela da radi kao model, pojavila se na naslovnici časopisa Seventeen i tako postala jedna od prvih Afroamerikanki koje su se ikada pojavile na naslovnici nekog časopisa.

1985. godine izdala je svoj prvi album pod nazivom „Whitney Houston“ koji je oduševio svet i popeo se na vrh svih muzičkih listi. Nazivali su je „najuzbudljivijim novim glasom godine“.

Ubrzo je usledio i njen novi album, a ona je postala jedna od najpoznatijih pevačkih zvezda, uz Majkla Džeksona. Bila je poznata i po svojim snažnim političkim stavovima i podršci Nelsonu Mendeli.

1992. godine udala se za muzičara Bobija Brauna, s kojim je godinu dana kasnije dobila kćerku Bobi Kristinu. U to vreme je odigrala i ulogu u popularnom filmu „The Bodyguard“ sa Kevinom Kostnerom.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, Vitni je najviše nagrađivana ženska pevačka zvezda svih vremena. Osvojila je dva Emija, šest Gremija, deset Bilbord muzičkih nagrada i brojna druga muzička priznanja. Bila je i jedna od najprodavanijih muzičarki svih vremena, sa prodatih 170 miliona albuma, singlova i video snimaka širom sveta.

Njenu karijeru je u narednim godinama zasenio turbulentan brak i upotreba droge i lekova. 11. februara 2012. godine pronađena je mrtva u hotelskoj sobi.

Njena kćerka je takođe tragično završila, u januaru 2015. godine pronašli su je onesvešćenu u kadi u svom domu, pa je nesrećna Bobi Kristina mesecima bila u komi. Krajem jula iste godine je preminula.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.