U trendu

Cipele, kako to zamamno zvuči

Prolazite pored prodavnice cipela. Ne, niste krenule u šoping. Strogo uzev, imate već dovoljan broj cipela. Vaš dragi smatra da ih imate i previše, ali zna vas dovoljno dobro da to ne kaže naglas. Za oko vam zapada jedan baš interesantan par cipela. Kako su lepe, kako elegantne! Znate da ne biste smele da opterećujete budžet još jednim parom cipela, ali nema nikakve štete ako samo probate cipele, zar ne? To bar ništa ne košta!
Ulazite u radnju, isprobavate taj par lepotica, prodavačica se smeška i kaže da vam fenomenalno stoje. Gledate se u ogledalu i morate da se složite s prodavačicom: zaista vam predivno stoje, dajući tako fin i elegantan oblik vašem stopalu, a istovremeno nisu baš toliko fine da ne možete da ih nosite svakog dana. Predivno, prosto da se zaljubite u sebe. Izlazite iz radnje kao ponosna vlasnica novog para cipela. Zvuči poznato?
To nije ništa neuobičajeno; kupovina što više cipela je "boljka" od koje boluje priličan deo ženske populacije. Potpuno je beskorisno pokušavati da se razumom oduprete tome, bar ne jednom kad već sa uzdahom gledate u izlog, jer tada preovladavaju osećanja. To je čak i naučno dokazano – sproveden je eksperiment pomoću magnetne igle kako bi se registrovala aktivnost različitih delova mozga prilikom posmatranja firmiranih cipela. Pokazalo se da je u takvim situacijama centar u mozgu u kome nastaju osećanja izuzetno aktivan, dok onaj zadužen za razmišljanje skoro u potpunosti miruje.
Kako to objasniti svom dragom? Teško; muškarci prilikom kupovine ne osećaju ništa, osim što im se ne dopada što se odvajaju od novca. Eventualno, možete pokušati da mu to objasnite preko neke analogije koju će razumeti, recimo: "To ti je kao kad ti ne možeš da odoliš da ne gledaš utakmicu, iako znaš da ćeš zbog toga sutra biti neispavan i nervozan celog dana."

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.