Crno je ponovo u modi

Evo dobrih vesti za poklonike crne boje u garderobi: crno je bez sumnje mainstream ove sezone! Nakon prenapadnih cvetnih dezena i karnerčića kojima je (ulična) ponuda obilovala, preostaje nada da će se crni elementi promovisani u visokoj modi konačno naći i u (monetarno) dostupnijim varijantama.

Žena koja želi da se lako i brzo obuče za posebnu priliku, a da pri tom ostvari minimum elegancije i maksimalno smanji vreme potrebno za doterivanje, odlučiće se za „malu crnu haljinu“, klasičan momenat u većini ormana. Uz crnu haljinu, i elegantno crno poslovno odelo igra nezaobilaznu ulogu: prednost ovakve garderobe jeste u tome što, generalno, izgleda urednije – manje se prlja i deluje manje izgužvano. Ako je u pitanju odevanje za neku važnu poslovnu priliku, tada je crno takođe dobar izbor, pošto uliva određenu dozu „ozbiljnosti“, a poznato je da mnogi padaju na prvi, vizuelni efekat.

Ovaj mini-retro najviše se video u jesenjim kolekcijama Gučija, gde je gotički glamur sjajno ukomponovan sa crnom bojom, kao i u „mekšoj“ varijanti „Belle de Jour“ Iv Sen Lorana. Modni ekspert Voga, Harijet Kvik, čak predlaže „kombinaciju iz snova“ za ovu sezonu: to je crna haljina marke Sen Loran, uz crnu jaknu levkastog okovratnika (Balensiaga), i bilo koji detalj iz kolekcije Sofije Kokolosaki.

Pošto većina smrtnica ipak ne može sebi da priušti ovakve „ekskluzivne“ odevne detalje, sasvim je zgodno (a i jeftinije) preorijentisati se na npr. jednostavnu crnu mini haljinu od žoržeta, napravljenu u salonu lokalne krojačice, koja će u kombinaciji sa laganim crnim ogrtačem i retro šeširićem delovati – fantastično.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.