U trendu

Čuveni fotograf otkriva: Kako da ispadne lepe na fotografiji

Mnogi su usavršili tehniku fotografisanja telefonom i postali majstori za selfije. Tačno znaju pod kojim uglom i na kojoj udaljenosti da drže mobilni telefon pre nego što pritisnu dugme.

Znaju i kako da postave glavu, koliko da razvuku usne u osmeh, da li da budu u polusenci ili tamo gde je svetlo, a sve to je rezultat vežbanja i mogućnosti da uvek možete da obrišete fotografiju i slikate se dok ne dobijete savršenu. A kako da ispadnete lepo kad vas fotografiše neko drugi?

Profesionalni modni fotograf Garanš Dor podelio je nekoliko super saveta za poziranje.

Pokažite levu stranu lica
Dor kaže da je, prema njegovom iskustvu, ali i prema nekim istraživanjima, kod većine ljudi lepša leva strana lica. Pokušajte da vežbate ispred ogledala kako biste pronašli svoj najbolji ugao.

Stavite jezik iza gornjih zuba

– Vaš osmeh će na fotografijama izgledati najprirodnije ako pozicionirate jezik iza gornjih zuba dok se smešite za kameru, tvrdi fotograf. Ne zaboravite da se smešite i očima, inače će vaš osmeh izgledati lažno, tvrdi Dor.

Pokušajte da se opustite

Što više razmišljate o tome kako ćete ispasti na fotografiji, to su veće šanse da ćete ispasti loše. Pokušajte da se opustite ispred kamere koliko god je to moguće, a trik koji će vam u tome malo pomoći jeste da zatvorite oči i otvorite ih tik pre fotografisanja, a pritom pokušajte da se nasmejete što prirodnije.

Dok sedite, fotografišite se iz gornjeg ugla

Ako neko odluči da vas fotografiše dok sedite, zamolite ga da vas snimi iz gornjeg ugla. Pritom lagano podignite glavu prema objektivu, a ako želite da izgledate vitkije, nagnite se malo unapred.

Dok stojite, fotografišite se iz donjeg ugla

Ako želite da izgledate više i vitkije na fotografijama na kojima se vidite od glave do pete, zamolite nekoga da vas fotografiše iz donjeg ugla.

Nagnite glavu lagano u stranu

– Ako gledate direktno u kameru, onda glavu lagano nagnite u jednu stranu da biste svojim crtama lica podarili dubinu, kaže fotograf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar