U trendu

Da li biste odabrale sebe za prijateljicu?

Obično za sebe mislimo da smo dobre prijateljice, ali nismo uvek u pravu, što može da dovede do toga da večito druge smatramo krivim a da ni same nismo baš ispravno postupile. Naravno da niko nije savršen i da svi grešimo, ali evo stvari o kojima bi vredelo razmisliti kada procenjujete sebe kao prijateljicu.

Da li biste se rado javile na telefon da vas zove neko poput vas?

Postoje osobe koje preko telefona samo o sebi pričaju; ako pokušate da ih prekinete da biste i vi rekle nešto, prekinuće one vas i zamoliti vas da ih pustite da završe – a ne završavaju nikad, po pedeset puta se pozdravljate s njima pre nego što uspete da okončate razgovor. Ima i onih kojima biste mogle da se javite sa: „Zdravo, šta ti ovog puta treba?“, jer zovu isključivo onda kad im je nešto potrebno. I tako redom. Dakle, da li ste osoba koja ume da sasluša druge, ili priča samo o sebi i svojim potrebama? Da li biste rado odgovorile na sopstveni telefonski poziv, ili biste ga izbegle, ili bi vam svaki takav poziv delovao teže od rada u kamenolomu?

Da li biste se našle s osobom poput sebe i ako je vreme loše?

Ukoliko imate vremena za viđanje s prijateljicama i volite da se družite, verovatno biste ih rado videle kad je lepo vreme u kome uživate. Ali, da li biste otišle na kafu s osobom poput sebe i kad pljušti? Ili biste našle izgovor da se ne pojavite? Kad znamo da ćemo se s tom prijateljicom lepo provesti, da nas viđenje s njom napuni pozitivnom energijom, nije nam teško da otrpimo i ružno vreme – zapravo, jedva da ga primećujemo, toliko se radujemo susretu. Da li se prijateljice rado viđaju s vama i kada pada kiša ili je ledeno hladno?

Da li biste osobu poput sebe odabrale da vam pomogne u kupovini kupaćeg kostima, verujući joj da vam neće reći ništa netaktično, ali i da će vas prijateljski upozoriti ako vam kostim loše stoji?

Odabrali smo kupaći kostim kao primer jer se tu jako mnogo vidi, pa je potrebno dobro razmisliti i o taktu i o iskrenosti. Recimo da vaša prijateljica putuje na neko egzotično mesto, pomalo joj i zavidite jer biste i vi želele tamo, a ne možete, zamoli vas da joj pomognete u odabiru kupaćeg kostima – da li biste joj iskreno rekle da joj neki loše stoji, bez pominjanja naslaga sala koje bi trebalo da skine?

Da li biste bile srećne da osoba poput vas nađe novog muškarca i bude srećna s njim?

Ima onih koji se neće odvajati od prijateljica kada su one nesrećne – i izbegavaće ih kada god im se nešto lepo dešava u životu, jer im tada zavide na sreći i osećaju se kao da su omanule u sopstvenom životu. Da li se obradujete kad se vašoj prijateljici desi nešto lepo, a vama u tom trenutku baš i ne cvetaju ruže, da li se tada radujete s njom, ili postanete neprijatne i izbegavate je?

Pa, da li biste osobu poput sebe rado odabrale za prijateljicu?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.