U trendu

Da li najbolje ide organizatoru?

Kada se potrudite oko nečega, organizujete sve za sebe i grupu vama dragih osoba, može se desiti da želite da dobijete najbolji deo onoga za šta ste se potrudili – ta želja je sasvim normalna, ali pravila pristojnosti nalažu da najbolji deo prepustite drugima.
Može li to konkretnije? Može. Na primer, svake godine se potrudite da nađete neko zanimljivo i ne preskupo mesto na kome će letovati i vaša i još jedna porodica, vaši bliski prijatelji. Najčešće ispadne da se o svemu raspitate vi, sve ugovorite i organizujete vi, ostali imaju samo da se pojave na vreme i da nakon toga uživaju. Jednom kada stignete na odredište, izvlačite slamke ko će dobiti najbolji smeštaj (parovi baš i ne vole kad su im kreveti odvojeni, recimo). Vaš dragi baš i nije oduševljen time, smatra da vi, kao neko ko se oko svega najviše potrudio, treba da dobijete sobu koja vam se najviše dopada. U iskušenju ste da se složite s njim, ali nekako ipak ne možete. Šta u takvoj situaciji?
Ukoliko ćete se strogo poneti prema pravilima pristojnosti, to što vi sve organizujete vas u nekoj meri stavlja u poziciju domaćina, što znači da bi trebalo najbolji smeštaj da prepustite gostima, to jest toj porodici koja putuje s vama. Prihvatljivo rešenje može da bude i da izvlačite slamke, pa ko kakav smeštaj dobije.
Postoji još jedno moguće rešenje (osim ako nećete da odustajete od organizacije i/ili putovanja s još jednom porodicom). To rešenje bilo bi da se još malo pozabavite istraživanjem i da pronađete takav smeštaj da sve sobe (ili šta već nalazite) budu iste – tada će izbor biti sasvim lak i nikome neće biti ni bolje ni lošije nego ostalima, bar ne što se smeštaja tiče.
Srećno, i za kakvu god varijantu da se opredelite, uživajte u putovanju!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.