U trendu

Da li se dobro slikate?

Htele mi to da priznamo ili ne, sve smo sujetne kada su naše fotografije u pitanju. Svaka od nas je bar u jednom trenutku svog života znala koji joj se profil bolje "slika" i u kom položaju joj noge izgledaju najbolje na fotografijama. U nama postoji onaj crv koji na svim slikama traži neku nepravilnost, a ako se desi da nađemo sliku koja nam se dopada, onda nam je veoma milo i ponosne smo. Čini se da smo se na taj način negde u svojoj podsvesti približile onim savršenim lepoticama iz časopisa koje tamanimo uz jutarnju kafu.
Ne savetujemo vam da budete previše opterećene dok se slikate, jer iskren osmeh i dalje najlepše izgleda, po skromnom mišljenju pisca ovih redova. Ipak, nije na odmet čuvati se potpuno pogrešnih poza koje nikad neće dati odgovarajući rezultat.
Ako vas fotografišu dok sedite, nikada nemojte prekrštati noge, jer će vam listovi i butine uvek izgledati deblje. Ukoliko pri tom nemate ni savršenu kožu na butinama (a ko je pa ima?) svako udubljenje videće se na kilometar.
Kad se slikate napolju, vodite računa da budete u senci – nipošto direktno na suncu, jer ono baca svetlost iz pogrešnog ugla (odozgo) tako da vam nos, stomak i brada često izgledaju duže nego što zapravo jesu; da i ne govorimo o tome da su oči pod jakim suncem uvek u formi sitnog proreza.
Zauvek ćete se ratosiljati podvaljka na slikama ako ispravite vrat, isturite bradu i glavu okrenete blago u stranu.
Kada se slikate, nikada nemojte opustiti ruke nehajno pored tela. Vaše ruke tako izgledaju duže a držanje mnogo manje otmeno.
Ako želite da izgledate mršavije, uvek se postavite pod uglom od 45 stepeni u odnosu na kameru. Nogu koja je bliža kameri uperite direktno u nju, a drugu postavite paralelno s kamerom.
Najvredniji savet je ipak onaj da ne sabotirate same sebe dok se slikate. Neke žene podsvesno prave grimase kad se fotografišu. Rešite taj problem trezveno i zrelo, a zatim se slikajte što više možete, jer ćete tako pobediti strah, osećaj neprijatnosti, tremu i sve ono što vas koči kada je slikanje u pitanju.
Nemojte se stideti, niti osećati neprijatno; nema ničeg lošeg u tome što želite da izgledate lepo i nemojte nikome dopustiti da vas ubedi u suprotno. Dozvolite sebi da budete lepe!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar