Da li su velike grudi zaista privlačne? Savršena žena izgleda baš ovako (foto)

Savršeno lice i telo nisu rezultat samo dobre genetike i napornog rada, već dobar deo zavisi od brojeva. Barem tako tvrde naučnici. Tako je najprivlačnija ženska figura u kojoj se struk i stražnjica „seku“ pod uglom od 45 stepeni. Iako možda zvuči čudno, uporište za tu teoriju nalaze u našoj istoriji, kada se za žene sa zaobljenijom stražnjicom verovalo da će se lakše kretati tokom trudnoće.

Naučnici nisu našli samo jednačinu za lepotu stražnjice, već za celo žensko telo.

Jagodice Kejt Mos

Među poželjnim crtama lica su visoke jagodične kosti poput onih Kejt Mos. Rajiv Grover, predsednik britanskog udruženja estetskih hirurga, tvrdi da idealan ugao između sredine obraza i početka jagodične kosti iznosi 81 stepen. Upravo takav ugao imaju Kejt i Mišel Fajfer, koja je godinama proglašavana ženom sa savršenim licem.

Osim toga, kod žena koje se smatraju atraktivnim dužina lica iznosi 1,5 puta širine lica. Razlog za to je činjenica da tokom puberteta donji deo lica muškaraca raste brže od ostatka zbog testosterona. Žene imaju manji razmak između usta i vrha brade pa se smatra da su „dobar izvor estrogena“.

„Ženstvene crte lica su atraktivne jer pokazuju da žena ima visokv nivo ženskih hormona pa će duže ostati zdrava, mlada i plodna“, tvrdi psiholog Dejvid Peret.

Oči En Hadavej

Iako naše oči ne menjaju veličinu tokom odrastanja, žene naizgled imaju veće oči od muškaraca jer im glave ne rastu značajnije tokom puberteta. Žene velikih očiju smatraju se privlačnijima, jer izgledaju mlađe i plodnije. Važna je i udaljenost između očiju, a žene sa većom udaljenošću smatraju se lepšim.

Magazin Vision Reserch tražio je od ispitanika da ocene izgled žene zavisno od udaljenosti između njenih očiju. Naime, kompjuterski su izradili nekoliko fotografija na kojima se razlikovala samo udaljenost između očiju, a najprivlačnijom je ocenjena ona na kojoj je udaljenost između zenica iznosila 46 posto ukupne širine lica. Prema istraživanjima, na tom području najprivlačnije je lice En Hadavej, a slede je Rijana i Merilin Monro.

Važna je i uloga trepavica, a njihova dužina trebalo bi da iznosi trećinu prosečne širine oka, koja iznosi 3,5 centimetara, tvrde sa Instituta za tehnologiju u Džordžiji.

Noge Kameron Dijaz

https://www.instagram.com/p/OZOf4xr1DV/?hl=en&taken-by=cameron__diaz

Rod Stjuart nije jedini koji voli dugonoge lepotice, muškarcima se najviše sviđaju žene visoke 1,67. Univerzitet iz Vroclava u Poljskoj tvrdi da je idealna dužina nogu 77,5 centimetara, koliko ima Kameron. Duže noge se prema naučnicima povezuju sa zdravijim rastom i seksualnom zrelošću. Kad je reč o obliku nogu, najprivlačnije su one kod kojih se kosti protežu ravno od sredine bedra preko kolena do gležnjeva.

Obline Kejt Vinslet

Dobra je vest da je „normalna“ ženska figura najprivlačnija, verovatno zbog toga što izgleda zdravie i sposobnije da se iznese trudnoća. Studije su pokazale da muškarci najprivlačnijima smatraju tela sa indeksom telesne masnoće od 20 do 21, kao što je kod Kejt Vinslet.

„To šalje snažnu poruku devojkama da nije potrebno da su premršave da budu atraktivne“, tvrdi Peret.

Figura peščanog sata Skarlet Johanson

https://www.instagram.com/p/bY9f9zDbYw/?hl=en&taken-by=scarlettjohanssonoffical

Struk nije jedini kriterijum ženske privlačnosti, važna je i mera stražnjice i struka. Idealna mera između struka i bokova je 0.7, pokazao je niz studija sprovedenih širom sveta. Skarletin struk iznosi 61 centimetar, dok su joj bokovi 89.

Uzak struk smatra se znakom mladosti i plodnosti, dok se širi bokovi smatraju znakom da žena može bez problema da rodi. Nauka je to i potvrdila. Studija sprovedena na Harvardu pokazala je da žene sa oblinama imaju 37 posto više hormona zaslužnih za plodnost.

Nos Kejt Middlton

Nos žena bi prema matematici trebalo da bude deset posto manji od nosa muškaraca, a trebalo bi da bude podignut pod uglom od 106 stepeni. Kod muškaraca je idealan ugao od 90 posto. Studija sprovedena na 4000 dobrovoljaca pokazao je da je najprivlačniji nos vojvotkinje Kejt Midlton.

Simetrija lica Natali Portman

https://www.instagram.com/p/_VD-xLuGU8/?hl=en&taken-by=natalieportman_official

„Podsvesno, simetrija lica je znak dobrih gena koji su otporni na bolesti i destabilizacijske efekte. Ako se obe strane ženskog lica podudaraju, to je znak da je ona dobar kandidat za razmenu gena“, tvrdi profesor Robin Danbar sa Oksforda.

Kad je o slavnima reč, Hale Beri i Natali Portman najbolji su kandidati za razmenu gena.

Osmeh Šeril Kol

Da, čak i savršeni osmeh ima svoju formulu. Za početak, savršena usta nisu šira od polovine lica. Kod prosečne žene usta su duga između četiri i pet centimetara i debela između centimetra i dva. Savršen oblik je simetričan i u obliku luka, što se smatra znakom visokog nivoa estrogena. Za savršeni osmeh važno je da su dva prednja zuba, sa širinom koja iznosi 80 posto njihove visine. Zubi sa strane trebalo bi da iznose 61,8 posto veličine prednjih zubiju, kao kod Šeril Kol. Zdravi zubi znak su ženskog zdravlja i mladosti.

Grudi Keli Bruk

https://www.instagram.com/p/BWwxMkHB4yM/?hl=en&taken-by=iamkb

Dok se oko veličine grudi i dalje vode sporovi, naučnici se slažu da postoji idealan oblik. Tako bi 45 posto grudi trebalo da budu iznad bradavice, tvrdi hirurg Patrik Maluci iz Londonske univerzitetske klinike. Grudi bi trebale da „strče“ pod uglom od 20 stepeni. Čak 87 posto muškaraca izabralo je grudi kakve ima Keli Bruk. To je oblik grudi koje žene imaju u tinejdžerskim godinama. Danbar tvrdi da su muškarcima privlačnije velike grudi jer se smatra da bi mogle da prehrane decu u doba gladi.

Guza J.Lo?

View this post on Instagram

Missing Miami…⛱🏝☀️👄

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

Naučnici tvrde da tajna privlačnosti guze Dženifer Lopez nije u njenoj veličini, već zakrivljenosti. Guza mora da bude zakrivljena pod uglom of 45,5 stepeni. Takva zakrivljenost ženama je u skupljačkim kulturama omogućavala da se lakše kreću u vreme trudnoće, tvrdi psiholog Dejvid Luis, a prenosi Index..

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.