Da li želite da vaša nedelja traje 8 dana?

Sa toliko obaveza, koja od vas ne bi poželela još jedan dodatni dan svake nedelje?

Trčanje na posao, pa razni kućni poslovi, možda škola, možda deca, zavisi od situacije. U svakom slučaju – nimalo jednostavno. Sa jednog mesta na drugo, sa jednog posla na drugi… sve to može da bude veoma zamorno, a da ipak u svemu tome ne budemo dovoljno efikasne. Rešenje je dobro planiranje vremena. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da svoje vreme koristite ekonomičnije i na taj način sebi stvorite osmi dan u nedelji, više reda i više zadovoljstva.

1. Koristite jednu svesku kao podsetnik. Upisujte u nju šta obavezno morate da uradite svakog dana, kao i ono što je poželjno da uradite. Ne koristite više od jedne sveske. Hiljadu blokčića i papirića će samo stvoriti konfuziju, držite sve na jednom mestu.

2. Svake večeri napravite plan za sledeći dan i dobro ga proučite, odvojite dovoljno vremena za svaku aktivnost. Od vaše sposobnosti organizacije zavisiće i vaš uspeh.

3. Upisujte svoje planove ma koliko vam nekad delovali nerealno. Unapred planirajte odmore i stvari koje biste želele da uradite.

Ukoliko se držite ovih saveta povećaćete svoju organizovanost i kontrolu nad životom, pa ćete se lakše snalaziti čak i sa nepredviđenim stvarima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.