U trendu

Da se grudi ne opuste

Svaka žena voli kad može s ponosom da pokaže dekolte (ne znači da će to svaka žena i uraditi, ali je sigurno privlačnija varijanta imati lepo poprsje nego kad vam se grudi opuste). Međutim, nije uvek lako imati čvrste grudi: godine mogu da učine svoje, a i ako nisu godine u pitanju, gravitacija čini svoje, osim ako su grudi zaista male. Ipak, moguće je sprečiti preterano opuštanje grudi – čak i nije preterano teško.
Veoma važna stvar jeste da pazite na telesnu težinu – ne mislimo samo da pazite da se ne ugojite. Naime, pošto tkivo grudi najvećim delom čine masne ćelije (što, između ostalog, znači da će vam, što se više ugojite, veće biti i grudi, i to bez ikakve pomoći plastične hirurgije), često gubljenje i dobijanje na težini, makar se radilo i o oscilacijama od samo dva kilograma, može lako da dovede do toga da koža i vezivno tkivo grudi izgube elastičnost – a onda će vam poprsje postati mekše i opuštenije.
Dobre stare vežbe: u samim grudima mišići ne postoje i tu se ništa ne može učiniti. Ipak, ako redovno vežbate prsne mišiće (nalaze se odmah ispod grudi), grudi će vam izgledati čvršće i podignutije. Za to su najefikasnije vežbe opterećenja koje angažuju prsne mišiće, kao i sklekovi. Dobro je da unapred znate, kako se ne biste obeshrabrile „jer se ništa ne dešava“, da je za vidljiv napredak potrebno nekoliko meseci vežbanja (u toj priči lepo je to što i rezultati dugo traju).
Još jedna bitna stvar: grudnjak. Grudnjak prave veličine koji pruža dobru potporu rasteretiće ligamente grudi i na taj način očuvati čvrstoću. Bez obzira na to kolike korpice nosite, odaberite brus koji će vam obezbediti savršenu potporu (ukoliko je potrebno, neka ima i žičano ojačanje – u slučaju većih grudi to je neophodno). Kada idete u teretanu ili na trening bilo koje vrste, obavezno stavite sportski brus koji je dizajniran isto kao i klasičan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar