Dalje bez njega

Došli su dani kada sama pomisao na njega ne izaziva baš ništa u vama, ne možete da se setite njegovog broja telefona. Ne sećate se ni na koji parfem miriše, niti koja vam je bila omiljena pesma. Dobri znaci da ste ga preboleli i da dalje možete bez njega, sami, nezavisni i slobodni.

Kako nastaviti dalje? Ne mislite više na njega, niste više tužni i ne mrzite sve muškarce. Nisu svi kao što je on, a i da jesu, vi ste iz te veze valjda izvukli neku pouku, uvideli ste neke sopstvene greške za koje ćete se, u budućnosti, truditi da ne budu ponovljene. Važno je da vidite sebe u pravom svetlu, tj. da sagledate vašu bivšu vezu realno. U tome može da vam pomogne neko sa strane, mada možete i sami biti dovoljno samokritični. Ako ne sagledate pravilno stvari i događaje, desiće vam se ista stvar ponovo u novoj vezi. Ko je pogrešio? Da li je samo on kriv, a vašeg udela u krivici uopšte nema?

Posle svake veze (pogotovo onih dužih) potrebno je određeno vreme koje ćete provesti sami sa svojim mislima. Nemojte uletati u nove veze preko noći, jer će vas to samo sludeti i zbuniti. Ne postoji određeno vreme koje je potrebno da prođe između dve veze, i za svaku osobu je drugačije. Trudite se da vam se ne desi da posle neke lude žurke saznate od nekoga sa strane da imate novog dečka. Takvi blamovi vam ne trebaju. Pre „upadanja“ u novu vezu morate biti ponovo jaka ličnost kakva ste nekada bili. Nije rešenje da budete sa nekim ko se tu našao kao rame za plakanje, a i najmanje što vam sada treba je da vam neko dosađuje, zivka i vrti se oko vas. Preboleli ste jednog – ne želite valjda odmah da se vezujete za drugog.

Upoznajte što više ljudi i izlazite neobavezno sa njima, proširite krug prijatelja. Za početak dobro se zabavljajte, a onda razmislite šta zapravo želite od buduće veze, od partnera. Videćete da to nimalo nije lako – znati šta se želi. Tu vam možda mogu pomoći prijateljice, koje su verovatno i najadekvatnije u definisanju muškarca koji je dobar za vas, više nego vi same. Neka vas one upoznaju sa nekim i neka izlasci budu u grupi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.