U trendu

Detalji zbog kojih će vas „čudno“ gledati (2)

Juče smo pisali o nekim modnim detaljima koji baš i nisu u modi ili, jednostavno, pokazuju nedostatak ukusa. Evo još nekih takvih detalja, viđenih kod nas – izbegavajte da budu viđeni na vama.
Još nešto za čime je jedno vreme trajala prava pomama je military stil. Sve živo se pravilo s desenom maskirne uniforme. Taj trend je u svetu uglavnom prošao, izuzev među nekim grupama čiji je on stalan deo imidža, ali kad vidite neke na našim ulicama, ne bi se reklo da su toga svesni. Bilo bi lepo da topić, kačket, tašna i sve ostalo s dizajnom maskirne uniforme padne u zaborav, bar kad se o modi radi.
Elegantna košulja s neelegantnim detaljima, kao što su razlivene neobične fleke kombinovane s natpisima, paukove mreže, zmajevi… Nisu ti detalji sami po sebi loši ni neprihvatljivi, ali nisu za elegantnu košulju nego za majicu. Još kad se to iskombinuje s neumerenom količinom bižuterije i sve blešti od cirkona, užas! Nemamo ništa protiv cirkona, samo treba imati mere.
Kaiševi su super modni detalj – osim kada to nisu. Recimo, zlatni ili srebrni kaiševi (ove boje su u trendu, ali ne kao boja kaiša), naročito ako su pretrpani cirkonima i/ili nitnama. Jedina svrha ovakvih kaiševa jeste da nekog spreče da vas pregazi u mraku – samo što će ga toliko zablesnuti da bi mogao negde da se zakuca.
Mnoge dame bi volele da imaju firmirane tašne. Lepo izgledaju, kvalitetne su, to je sve super. Ono što nije super su lažne firmirane tašne – niti su kvalitetne niti izgledaju elegantno. Buvljak je koristan, ali elegancije tamo nema.
Još jedan modni detalj je ručni sat (mnogi su zbog mobilnog telefona prestali da ih nose). I to može biti zaista lep detalj – ali ne ako je u „king sajz“ varijanti, s gomilom cirkona (opet neumerena količina cirkona!), previše šaren i s ogromnim natpisom. Takav sat bi možda razveselio neko dete, ali ne može se smatrati ukrasom, a još manje detaljem koji dopunjava stajling. Veliki ručni časovnik nije damski.
Najkraće moguće: nosite, naravno, ono što vam se dopada, samo izbegavajte neumerenost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.