U trendu

Detektivi u akciji

Vara me… Ne vara me… Vara me… Ne vara me… Dešava se da se upitamo: da li nas vara? Obično takvo pitanje dođe nakon što primetimo nešto sumnjivo: tragovi karmina kakav mi ne koristimo, sve češće ostajanje na poslu do kasno, zahladneo je prema nama, čudni telefonski pozivi gde neko spusti slušalicu čim se javimo… Neke žene same krenu u istraživanje; neke direktno pitaju svoje partnere za objašnjenje, a neke u celu stvar uključe i detektivske agencije, kojih je sve više. Na šta to liči?

Agencije su različite, kao i njihovi metodi (naravno, metodi, kao i zahtevani dokaz, usklađuju se sa onim što klijent traži). Može biti organizovano praćenje (povremeno ili konstantno) vašeg dragog, dok se neverstvo ne dokaže (dokaz su obično fotografije, nekad i video-snimci, ukoliko to tražite) ili dok ne odustanete. Neke agencije ne čekaju na dokaze, već (u dogovoru s vama) same stupaju u akciju, pripremajući „mamac“ za vašeg (sumnjivog) dragog. To je najčešće atraktivna žena koja će pokušati da namami vašeg partnera da sa njom ode u hotelsku sobu (ili neko drugo mesto) sa jasnom namerom da imaju seksualni odnos. U vezi s ovom metodom, teško je ne zapitati se koliko je to etički ispravno, kao i da li žene koje svom dragom podmeću same „ne traže đavola“.

U praksi se pokazalo da za neverstvo optuženi partner poriče do samog kraja, to jest dok mu ne budu predočeni dokazi. Zanimljiv je podatak da, jednom kad se neverstvo dokaže i partner bude suočen sa dokazom, najčešće ne dolazi do razvoda (ili raskida), već se zajednički život nastavlja. Da li je ovo znak zrelosti i spremnosti na praštanje, ili straha od usamljenosti? Nismo sigurni.

Najkomplikovaniji budu slučajevi (a ima i toga) kada se ispostavi da je partner homoseksualac; žene su obično potpuno nepripremljene na samu ideju i ne znaju šta da rade sa takvim saznanjem.

Šta uraditi kada sumnjate da vas partner vara? Angažovati agenciju ili ne? Zavisi od vas; teško je kad nemate više poverenje u voljeno biće – da li želite da toj težini dodate i, u suštini, strance koje ćete plaćati da prekopavaju po intimi vašeg (valjda) dragog? Ili ćete se sami suočiti s njim i pokušati da rešite problem bez tuđeg uplitanja? Na kraju krajeva, varanje je obično simptom nekog već postojećeg problema u vašoj vezi; možete pokušati da problem locirate čak i ako niste sigurne da li vas vara ili ne (čim uopšte sumnjate na neverstvo, nekakav problem u vezi postoji).

Kao i uvek, odluka je na vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.