Dobar izgled i godine

Godine ne moraju biti merilo lepote – o tome svedoče brojne žene fascinantno dobrog izgleda koje se smeše sa stranica poznatih časopisa, a pri tom su odavno zašle u „ozbiljne“ godine. Sa druge strane, opet, svakodnevica nam šalje drugačije poruke: vršnjakinje lepotica iz časopisa i sa TV-a koje srećemo svakodnevno u gradskom prevozu izgledaju prilično drugačije, imaju više bora, sedih i generalno umoran izraz lica.

„Koliko para, toliko muzike“, reći će mnogi, dodavši da je za takav izgled potrebno puno tretmana, zdrave i kontrolisane ishrane, kao i raznoraznih intervencija poput fejs lifting-a; međutim, ne treba zaboraviti da i ove „čudesne“ žene najčešće vode intenzivan život sa, istina, većim prihodima, ali i velikom dozom stresa i napora. U čemu je, onda, tajna njihovog dobrog izgleda?

Madona, Sara Džesika Parker, ili (još starije) Džoan Kolins i Tina Tarner … primera ima dosta. Sve one su vitke, savršenih osmeha i zdrave kose. Sigurno je da iza većine stoji čitav tim kozmetičara, nutricionista i trenera koji rade na izgledu diva. To, međutim, ne znači da je program dobrog izgleda isti za svaku od njih, niti da postoji recept za izvlačenje njihovog maksimuma uz niz određenih strategija.

Uzmimo za primer Madonu. U početku svoje karijere, devojka zanemarljive visine i ne baš preterano zanimljivog izgleda, ona je uspela s vremenom da napravi od sebe instituciju, potvrdivši se pre svega kao kvalitetan muzičar, ali i kao žena koja jednostavno ne ume da izgleda loše. Ona se već duže vreme bavi tzv. aštanga jogom i striktno vodi računa o ishrani – trudi se da jede hranu sa malim procentom masnoće, minimumom karbohidrata a sa većom količinom vitamina i minerala. U svrhe kontrole ishrane unajmila je čak i ličnog „trenera“ – čoveka po imenu Ray Kybartas, koji se, osim o njenoj dijeti, brine i o dijetama drugih zvezda.

Ovo su svetli primeri: međutim, ne treba zaboraviti ni drugu stranu medalje – kreativnost, intuiciju i okupiranost poslom – osobine koje svakako karakterišu uspešne starije žene. Tajna leži u spoju zdravog života sa profesionalnom i emotivnom ostvarenošću – ukoliko se to postigne, godine se neće toliko primećivati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.