U trendu

Dobili ste predivne maramice

Danas se u najvećoj meri koriste papirne maramice, za jednokratnu upotrebu. Većina ih smatra praktičnijim i radije ih koristi od platnenih. Međutim, može se desiti da na poklon dobijete komplet od šest prelepih, rukom vezenih maramica, i da se pitate kako bi ih trebalo koristiti.
Maramice divno izgledaju, mekane su, nežne na dodir, zaista vam se dopadaju. Samo, šta s njima? Da li ih koristiti za ono za šta i papirne maramice (to jest, za brisanje nosa)? Ili je greota na taj način ih „traćiti“? Možda da ih koristite samo za brisanje suza prilikom gledanja dirljivog filma, i, eventualno, u još romantičnije svrhe, kao što je „slučajno“ ispuštanje ispred dopadljivog gospodina?
U principu, osim ako vas ta ideja zaista ne užasava ili bi vam to bilo nepraktično, po pravilima pristojnosti maramice se i dalje koriste za svoju osnovnu namenu: nežno brisanje nosa prilikom prehlade. Može iz higijenskih i zdravstvenih razloga da bude praktičnije da u tu svrhu koristite maramice koje ćete baciti odmah nakon upotrebe, ali pristojnost i dalje dopušta i platnene ili svilene maramice.
Naravno, te lepe maramice koje ste dobili, osim za damsko brisanje suza i ispuštanje ispred džentlmena, možete koristiti u još neke lepe svrhe, kao što je pomoćno sredstvo za mahanje osobi koja se u nekom prevoznom sredstvu udaljava od vas, ili, ako su maramice bele, mogu biti upotrebljene i kao signal za predaju. Mogu i biti stavljene preko lica i tako vas zaštititi od udisanja nečega što ne želite da udahnete, a možete ih koristiti i za skrivanje lica (kada se igrate s bebom, recimo).
Samo, ako ćete ih koristiti u navedene svrhe, trebalo bi da ta maramica bude posebno namenjena takvim stvarima, odnosno, da jednu koristite za uobičajenu svrhu brisanja nosa, a drugu, čistu, za romantiku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar