Emme – novi ideal lepote

Izgleda da Barbie kao ideal lepote lagano postaje prošlost: pojavila se Emme, lutka sa proporcijama daleko sličnijim prosečnom ženskom telu.

Ova lutka, napravljena prema liku najpoznatije svetske “punačke” manekenke Emme (inače, već dva puta uvršćene među 50 najlepših ljudi sveta po izboru magazina People) bila je jedna od najvećih senzacija na nedavno održanom Američkom međunarodnom sajmu igračaka.

Prava Em kaže: “Ako već postoji mogućnost, zašto ne biste deci dali lutke različitih oblika, veličine i boja. Em ima široka ramena i obline kakve na drugim ljudima ne viđamo.” Nova igračka u skladu je i sa medijskim trendom izbegavanja lansiranja i suviše mršavih uzora za devojčice i žene, te stvaranja realnijih i prirodnijih ideala ženske lepote. Revlon je, recimo, nedavno potpisao ugovor upravo sa jedrom Em, i ona je na taj način postala prvi korpulentni model koji je ikada reklamirao ovu kozmetičku liniju. I mnogi tinejdžerski časopisi, motivisani apelima mnogih udruženja za zaštitu zravlja i sve češćim slučajevima anoreksije čak i među sasvim mladim devojkama, prate ova nastojanja tako što “smanjuju doživljaj” sa pričama o dijetama i koriste modele koji više ne izgledaju bledo i ispijeno, već zdravo, jedro i rumeno – baš kao Em.

Prvi model lutke Emme košta od 100 do 150 američkih dolara, ali proizvođači već pripremaju jednu veću seriju, sa jeftinijim lutkama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.