U trendu

Evo šta se događa sa vašom kožom ako uveče ne skinete šminku

Sigurno nam se svima dogodilo da smo uveče jednostavno previše lenje da skinemo šminku sa lica. Ali znate li kakve posledice to može imati po vašu kožu?

Ostavljanje šminke tokom noći je nešto što nijedna žena ne sme sebi da dopusti. Evo zbog čega.

1. Infekcija oka

Da li zaista želite da rizikujete očnu infekciju samo zato što vas mrzi da uklonite debeli sloj senke koji ste nosili? Sitne čestice iz maskare i senke vam mogu upasti u oko i izazvati iritaciju, crvenilo i vrlo ozbiljnu infekciju.

2. Miteseri

Uporni mitiseri vas sigurno zadaju mnogo glavobolja. Ako ne uklonite šminku, zapušićete pore, što će dovesti do pojave mitisera.

3. Bubuljice

Jedan od najočiglednijih problema koji se javlja ako ne uklonite šminku uveče su akne. Zapušene pore i šminka izazivaju infekciju koja vodi do stvaranja bubuljica.

4. Suve usne

Uklanjanje dugotrajnog ruža sa usana je zahtevan proces, ali da li je lakše rizikovati isušivanje usana? Nikako. Zato će vam predeo oko usana, ako uveče ne skinete karmin, postati izrazito suv jer boja iz njega uklanja vlagu.

5. Starenje kože

Uvek je bolje brigu o koži početi što ranije kako bi kasnije izbegli zahtevne tretmane. Neuklanjanje šminke vodi do isušivanja kože i privlači slobodne radikale koji izazivaju prevremeno starenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.