U trendu

Evo zašto vaš omiljeni parfem može biti neverovatan izazov tokom ciklusa

Da li ste primetili da mirisi dobijaju novu dimenziju tokom menstruacije? Osećate li naglu promenu u načinu na koji vaš omiljeni parfem deluje na vas? Ne brinite, niste sami! Otkrijte kako menstrualni ciklus utiče na vaše čulo mirisa i naučite kako da se izborite sa ovim fenomenom.

Hormonske promene tokom menstruacije mogu značajno uticati na naše čulo mirisa, čineći nas osetljivijim nego ikad. Nivo estrogena dostiže vrhunac, a sa njim i naša sposobnost da osetimo mirise na dubljem nivou. Ono što nam se dopada jednog dana može postati nesnosno sledećeg.

Stručnjaci savetuju da se prilagodite ovom „ciklusu mirisa“ tako što ćete birati odgovarajuće mirise u skladu sa fazama vašeg ciklusa. Tokom prvih pet dana, kada se suočavate sa simptomima menstruacije, poput grčeva i umora, birajte mirise citrusa i mente koji će vas osvežiti i poboljšati vaše raspoloženje.

U periodu pre ovulacije, od šestog do dvanaestog dana, kada se pripremate za naredne faze, opredelite se za nežne i prirodne mirise koji se stapaju sa vašim prirodnim mirisom tela.

Nakon ovulacije, od petnaestog do dvadeset i osmog dana, kada se pripremate za sledeću menstruaciju, izaberite senzualne mirise koji će vam dodati samopouzdanja i osećaj privlačnosti.

Pravilno biranje mirisa u skladu sa fazama vašeg menstrualnog ciklusa može značajno uticati na vaše raspoloženje i samopouzdanje tokom celog meseca!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar