U trendu

Frizerka otkriva: Da bi kosa brže rasla, morate da…

Kako da kosa bude zdrava i duga, a da krajevi ne budu rascvetali? Evo odgovora!

Sigurno ste više puta čuli da ako se redovno šišate barem pomalo, kosa će vam brže rasti.
I sigurno ste se zapitali – kakve to veze ima jedno s drugim? Zapravo, u ovoj izjavi postoji trunka istine, evo o čemu je reč!

Rast kose zavisi od mnogo faktora, ali svi su vezani za kožu glave gde se nalazi koren kose. Kako onda šišanje krajeva, koji se smatraju „mrtvim“ tkivom, može da utiče na rast?

„Kada su krajevi rascvetali, događaju se dve stvari. Najpre, pukotina na kraju dlake polako će ići ka njenom vrhu“, objašnjava frizerka poznatih Sani Bruk.

Neošišana, rascvetana kosa možda trenutno pokazuje oštećenje na samo centrimetru ili dva, ali ako je ostavite tako, za mesec dana ćete imati tri do četiri centimetra oštećenja. U prevodu – moraćete da ošišate više kose kada se konačno odlučite na to.

„Drugi problem je što se oštećena, suva kosa dalje oštećuje tako što se dlake ispucale folikule taru jedna o drugu i prave nova oštećenja. Dodajmo tome zimu, često korišćenje fena, i oštećenje postaje sve veće“, rekla je ona.

Dakle, iako zvuči paradoksalno, ako se redovno šišate, moraćete ređe da se šišate, ili će frizer „skidati“ manje centimetara jer neće biti toliko oštećenja. Moći ćete da pustite dužu kosu za manje vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar