U trendu

Frizura za izduženo lice

Kako godine idu, lice prvo gubi popunjenost, pa i bucmast izgled, koju je imalo kod beba, a vremenom neretko postaje sve izduženije i sve mršavije, dajući stariji izgled. Ima dama koje jako vole svoju dugu kosu, ali u kombinaciji s izduženim licem ukupan utisak bi mogao da baš i ne bude blistav – tada bi mogla da bude dobra ideja promeniti frizuru.
Odmah da kažemo da je ovo što će uslediti uopšten savet, koji bi mogao da vama lično nimalo ne odgovara, bilo zato što ne volite takve frizure, bilo zato što vam ne stoji dobro; za konkretan savet koji se vas lično tiče ipak bi bilo bolje pitati dobrog frizera, koji će to umeti da oceni.
Duga kosa vizuelno izdužuje lice, što je super ako vam je lice pomalo buckasto, a to vam se ne dopada. Plus je i duga, negovana kosa stvarno lep prizor (pod pretpostavkom da vas ne "pojede" tako da se na vama maltene ništa osim kose ne primećuje). Međutim, nakon što se lice s godinama izduži, i još ako i omršavi, duga kosa ga vizuelno dodatno izduži i učini još mršavijim, što može da da iscrpljen i/ili starački izgled – nešto što malo koja dama želi.
Da li to znači da je najbolje sasvim skratiti kosu? Ne ako to ne želite. Postoji frizura koja može lepo da vam "popuni" lice, to je takozvana "bubi" frizura. U zavisnosti od svojih sklonosti i tačnog oblika lica, možete se opredeliti između one dužine kose koja vam ide do ispod brade pa do one koja se spušta do ključne kosti. Kosa se šiša stepenasto, počev od obrva pa do linije vilice, malo je duža napred nego pozadi. Postoji mnogo različitih varijacija na ovu temu (ovaj deo ovoliko dugačak, onaj onoliko, simetrična frizura, asimetrična frizura, razne šik varijante koje koriste zvezde…), tako da će većina dama pronaći neku koja im se dopada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar