Greške u menjanju izgleda

Nema žene koja u nekom trenutku ili i češće ne poželi da promeni svoj izgled, bilo da se radi o sitnijoj, bilo da se radi o krupnijoj promeni. Problem je što promena izgleda ponekad može da se pokaže kao teška greška.
Šta je problem s promenom izgleda? To što tom promenom vrlo lako možete da ne budete zadovoljne, i to u toj meri da poželite da vrisnete kad vidite svoj novi look za koji ste, možda, dali velike sume novca, plus se izložile dugotrajnom, nekada i veoma bolnom maltretiranju. Da li to znači da izgled ne treba menjati, da, ako ne mislite da izgledate katastrofalno, bolje da ništa ne dirate? Ne.
Ono što napravi problem jeste kada je razlog za promenu pogrešan. Recimo, muškarac u koga ste zaljubljene voli plavuše, pa vi zato svoju predivnu gavran crnu kosu "spalite" različitim tretmanima ne biste li što pre dobile željenu boju – i završite ličeći na strašilo. Za promenu boje kose još i nekako; uz pravilnu negu, nova kosa koja vam izraste biće zdrava i lepa kao i ona koju ste imale pre farbanja. Veći je problem s plastičnom hirurgijom, naročito ako su zahvati veći – posle vas iz ogledala posmatra lice potpuno vam nepoznate žene, i uopšte niste sigurne da vam se to lice sviđa, a na vas vam uopšte ne liči.
Kako izbeći ovakve greške? Pre svega, zapitajte se zbog čega želite da promenite svoj izgled. Da li je to nešto što od vas želi neko drugi (momak, majka, prijateljica, šef…), ili je to nešto što želite lično vi? Onda, ako planirate da se podvrgnete plastičnoj hirurgiji, zapitajte se da li će vam ta jedna promena biti dovoljna – vaše telo ipak nije lutka od plastelina pa da se igrate njime onako kako vam u trenutku neraspoloženja ili neodoljive želje da nešto krupno promenite u svom životu padne na pamet. Zapitajte se i šta tom promenom želite da postignete i razmislite da li će vam ta promena zaista to i doneti – recimo, ako želite da držite dijetu da biste smršale, vitkije telo može vam povećati samopouzdanje i tako vam poboljšati društveni život, ali ipak vam neće doneti armiju udvarača dok na kiosku kupujete hot-dog.
Jednom kad ste razmislile o svemu navedenom i zaključile da je baš ta i takva promena ono što stvarno želite, jer će vam pomoći da ostvarite bitan vam cilj, samo napred! Tu onda nije verovatno da će biti greške, kao ni da ćete se kasnije pokajati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.