Greškom ste dobili privatni mejl

U komunikaciji se mogu desiti svakakve greške, a jedna od onih koje su danas prilično česte jeste da greškom dobijete mejl namenjen drugoj osobi. U principu to i nije vaš problem, ali možete se osetiti neprijatno ako je taj mejl bio lične prirode.
Recimo, stigne vam mejl kojim je vaša koleginica obavestila drugu koleginicu kada i gde će njih nekoliko otići na večeru. Vidite da ste greškom dospeli na mejling listu osobe koja je poslala poruku. Rešite da poruku ignorišete – a šta biste drugo sa „pisamcetom“ lične prirode koje nije vama namenjeno, nego da se pravite da ga niste dobili? – samo što vam dan kasnije stigne još jedna poruka, od iste osobe (očigledno ste joj i dalje na listi), u kojoj se komentariše sinoćni izlazak. I izgleda da ona „obaveštena“ koleginica ni naknadno nije dobila poruku, niko je ni na koji drugi način nije obavestio, i niko pojma nema zašto se nije pojavila. Zar ti ljudi, kad pošalju obaveštenje, ne očekuju potvrdu da je obaveštenje primljeno, i ne potrude se da saznaju o čemu se radi ako potvrda izostane? I opet, nije vaš problem, ali može da bude neprijatno ako i dalje ostanete na mejling listi te koleginice, i tako i bez želje za „njuškanjem“ saznate dosta toga o njoj, možda i znatno ličnijeg od toga u koji je restoran izašla sa prijateljicama.
Uobičajeno pravilo jeste da ignorišete i obrišete sve mejlove koji greškom dospeju u vaše elektronsko sanduče. Tako možete da postupite i u opisanoj situaciji. Međutim, ako vam je neprijatno to što ste na mejling listi osobe na čijoj listi ne treba da budete, i o čijem privatnom životu ne želite toliko podataka, postoji i drugo rešenje, a to je da joj pošaljete ljubaznu poruku da ste, izgleda, greškom dospeli na njenu listu, i da je zamolite da vas sa iste ukloni. To bi trebalo da reši problem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.