U trendu

Iščekivanje savršenog izluđuje

Nije retka želja, ako ste pretrpane obavezama i za drage osobe ili za nešto samo za sebe imate premalo vremena, da želite da to premalo vremena prođe savršeno. Takva želja vas može izludeti i trenutke koji bi trebalo da budu lepi pretvoriti u još jedan izvor stresa i frustracije.
Retko se viđate s dragom prijateljicom, i kad negde izađete s njom, makar to bilo i samo na kafu, to mora da bude savršeno – ako je konobar prespor, to će vam potpuno pokvariti ugođaj. Nemate dovoljno kvalitetnog vremena s decom, i ako, kad ih konačno ne izvedete na izlet, ne bude sve do detalja baš onako kako ste planirale, to vam je propalo vreme. Legle ste u toplu kupku, da se opustite, niste isključile telefon – i to što je telefon zazvonio sve vam je pokvarilo. I tako redom.
Stvari nikad ne idu baš onako kako smo zamislili. Pored toga, zamorno je iščekivati savršenstvo, jer se toliko usredsredite na detalje koji nisu suštinski važni da ne postoji način da uživate u celom ugođaju, nešto će vam sigurno smetati – a pošto mora da bude ili savršeno ili totalna propast, neminovna je totalna propast. Uz to, usredsređivanjem na nebitne detalje ne samo što propuštate da uživate u celom ugođaju već, ako ste u nečijem društvu (prijatelja, deteta, voljene osobe), vi zapravo ne ostvarujete nikakvu bliskost s tom osobom, samo želite od nje da bude publika za savršenstvo koje ste isplanirale.
Opustite se. Ne mora svaki detalj da bude savršen – većina ne mora da bude savršena. Kad ste s dragom osobom, može da bude lepo i dok čekate na autobuskoj stanici, zaista nije bitno što je konobar spor ili je doneo ne baš čistu viljušku (dočekaćete ga i tražićete da zameni viljušku). Uživajte u društvu dragih osoba, uživajte u onome lepom što ste sebi spremile (poput tople mirisne kupke) i nemojte se emotivno vezivati za detalje – tada vam ni poneka ne baš savršena sitnica neće biti važna, a još manje će vam biti nešto što vas izluđuje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.