U trendu

Ishranom protiv celulita (2)

Predlog jelovnika za ovaj tip: za doručak četiri suva biskvita i šolja delimično obranog mleka ili jedna kriška voćne torte i čaj. Za ručak 60 grama testenine s paradajzom, 200 grama ribe iz rerne i sirovo povrće, ili kifla srednje veličine sa 70 grama pršute, mrvicama parmezana i listovima zelene salate. Za užinu jedan jogurt, a za večeru početi sa salatom od svežeg povrća po želji i nastaviti s jelom od povrća pomešanim s kratkom testeninom ili s porcijom pire krompira s kašikom svežeg sira.
U treći tip spadaju žene skladne figure sa dobro razvijenim mišićima. One imaju dobar metabolizam i zato nisu sklone nagomilavanju sala, osim ako preteraju s hranom – a tada mogu dobiti i celulit, i to uglavnom na gornjim delovima tela, na ramenima i na stomaku. Ovom tipu najviše će pomoći ishrana u kojoj su uglavnom voće i povrće, kao i sirevi, ali ne oni žuti i prevreli.
Predlog jelovnika za ovaj tip: za doručak jedna izmiksana banana i jedna šolja zelenog čaja ili jedna šolja obranog mleka sa žitnim pahuljicama i jedna šolja cigure. Za ručak pečeni pileći batak sa zelenom salatom i šargarepom ili manja skuša s nekom salatom. Plus mali komad hleba. Za užinu tri mušmule ili neko drugo sitno voće, a za večeru čorba s pirinčem i krompir s barenim tikvicama i spanaćem ili krem čorba od špargli s kockicama preprženog hleba i sirovi karfiol začinjen kao salata. Plus jedna voćka (jabuka, kruška, breskva).
Naravno, samo ishrana nije dovoljna – ukoliko su vam posao i životne navike takvi da stalno sedite, nema šta da vam pokrene metabolizam; ali, i ishrana je veoma bitna u borbi s celulitom. Ne verujete u homeopatiju? To ne mora da vas spreči da pokušate da se na ovaj način oslobodite celulita – predloženi jelovnik, kome god tipu da pripadate, jeste zdrav, i ovakva ishrana vam svakako neće škoditi. Ako se, uprkos neverovanju u homeopatiju, oslobodite i celulita, pa, svakako se nećete buniti, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.