U trendu

Iskrenost i dobar odnos

Nalazite se pred samim početkom veze: emocije su jake, a očekivanja velika. Iako „željenu“ osobu još uvek ne poznajete dobro, smatrate da zaslužujete priličnu količinu pažnje i vremena. Međutim, dešava se da druga strana ne prepozna odmah ova očekivanja. Pitanje je – šta činiti: predati se pesimizmu u startu ili (po)raditi na kvalitetu odnosa?

Jedinstven odgovor za „sve slučajeve“, svakako, ne postoji. Ono što je, međutim, moguće uraditi jeste – od samog početka insistirati na iskrenosti i razgovoru. Ljudi su nepojmljivo različita bića i sa godinama razlike postaju sve uočljivije. Da biste nekoga voleli, morate ga prihvatiti sa svim njegovim vrlinama i manama, ali i načiniti dogovor o uzajamnim ustupcima.

To znači da treba da zauvek zaboravite filmsko predstavljanje ljubavi na prvi pogled i savršenog uklapanja sa hepiendom na kraju. Čovek nije samo „lepa slika“ – iza nečije vedrine i privlačnosti sigurno stoje i tamne strane, problemi i stranputice. Imajte u vidu da i vi nosite sopstveno breme mana i problema, ništa manje od tuđeg. Dakle – tolerancija na delu.

Dobra mera, međutim, podrazumeva i drugu stranu priče: ne smete da odstupite od nekih fundamentalnih stvari koje očekujete u vezi. Ravnoteža između razumevanja s jedne strane i usklađivanja želja/potreba sa druge – predstavlja preduslov svakog dobrog početka.

Vratimo se na početak priče: ako vas on ne zove dovoljno često telefonom ili ponekad „sklizne“ u svoje misli dok mu obrazlažete izuzetno zanimljivu temu, nemojte progutati nezadovoljstvo i ćutati. Pokušajte da smireno porazgovarate o tome, ali i shvatite tuđe razloge. Velika je verovatnoća da će takvo ponašanje uroditi plodom i doprineti dobroj komunikaciji u odnosu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar