U trendu

Konstantne jadikovke

Ima osoba koje će konstantno da jadikuju nad svakakvim problemima, a neće ništa pokušati da učine da ih reše – i odabraće baš vas da vam jadikuju. Nekada u takvim situacijama pomaže metod koji češće upotrebljavaju muškarci nego dame, a to je da osobu koja jadikuje „iskulirate“.

Ne kažemo da ne treba saslušati nekog ko želi da vam se požali na nešto – normalno je da dragu osobu saslušate. Međutim, ima onih sa kojima zapravo i niste toliko bliski, a iz nekog razloga su odabrali baš vama da se svaki čas žale (naravno, odbiju svaku vašu sugestiju kako da problem reše, ništa im ne valja kao rešenje). Za takve bi ovaj metod mogao da bude pogodan.

Metod se sastoji u sledećem: kad vam ta osoba izloži svoj problem, ukoliko niste zaspali do kraja njenog izlaganja, recite nešto u stilu: „Auh, pa to je baš gadno. Jesi li videla moje ključeve od kola (mobilni telefon, novčanik…)?“ Ukoliko ta osoba ne shvati vaš ne baš suptilan nagoveštaj da nemate nameru da raspravljate o toj temi niti dalje da je slušate kako priča o tome, već nastavi sa istom pričom, recite da ste možda ostavile ključeve u samim kolima (mobilni u tašni i slično), i potražite tu stvarčicu.

Ukoliko ta osoba i dalje ne shvata, nakon što nađete to što ste „tražile“ pod nekim izgovorom idite (morate po decu pa da ih vozite nekud, stigla vam je hitna poruka pa morate odmah da idete…).

Postoji li opasnost da na taj način izgubite tu ne-baš-blisku prijateljicu? Postoji – u tom slučaju je od vas želela da joj budete publika za žalbe, pa ste prestale da je zanimate kad je shvatila da to odbijate da budete. Uz malo sreće, do toga ipak neće doći, već će ta osoba uvideti da je ipak nećete slušati kako se u beskraj žali, a ništa ne preduzima, i prihvatiće to.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.