U trendu

Ispovest samohrane majke: Kako sam psovanjem zaradila 3 miliona dolara

Jedna samohrana majka iz Australije tvrdi da joj je umeće psovanja pomoglo da umesto duga od 150 hiljada dolara danas ima milione na računu.

Katrina Rut iz Brizbejna je postala motivacioni trener posle raspada braka. Tada je ostala sama sa dvoje dece i ogromnim dugom. Danas ova 38-godišnjakinja zarađuje 3 miliona dolara godišnje, vozi skup automobil i oblači se u dizajnerku odeću vrednu hiljade dolara. I to sve zahvaljujući, kako sama kaže, tome što je naučila da u svakom trenutku kaže ono što misli. Tu spadaju i prostote koje često izgovara pa i svoje klijente podstiče da čine isto.

– Kada sam počela da psujem i pričam sve što mi je na srcu, postigla sam uspeh – objašnjava Rutova i dodaje: – Odrasla sam u strogom hrušćanskom okruženju gde je bilo zabranjeno psovati. I ja do svoje tridesete nisam psovala, ali sam tada shvatila da moraš da kažeš sve što misliš.

Njen brutalno iskren pristup životu mnogima nije pogodovao, ali s obzirom na to da danas ima hiljade klijenata iz celog sveta, ne želi da povede računa o tome što psuje kao kočijaš.

Katrina veruje da i njene klijente čeka finansijska dobit ukoliko prate njene korake, čak i ako to znači da će na tom putu prekinuti neke veze sa ljudima.

– Stvari koje kažete neki mogu smatrati nepristojnim, ali je to dobro za posao. Biće verovatno prijatelja ili supružnika koji će reći da ste se promenili ili da to što govorite nije profesionalno, ali to privlači one ljude koji razmišljaju i rade isto što i vi, a sa takvim osobama je najbolje poslovati – objašnjava Rutova.

Dodaje i da 90 procenata njenih klijenata čine žene između 25 i 50 godina, najrazličitijih poslovnih struktura – od spisateljica do instruktorki pilatesa. Najviše radi preko interneta sa klijenima iz Australije i SAD-a, ali ima i mnogo radionica koje drži uživo.

Na kraju ima savet za sve koji žele da se oslobode i počnu da govore ono što i zaista misle.

– Većina ljudi živi pod maskom. Užano ih plaši da kažu istinu. Ali to će vam se isplatiti kada naučite da budete ono što zaista jeste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)