U trendu

Isprljajte se

Stalno nam govore da je higijena bitna, da je čistoća pola zdravlja, dobra domaćica je predstavljena kako stalno nešto briska unaokolo, svaki čas se pojavi neko novo sredstvo za čišćenje s antibakterijskim dejstvom… Sve je to u redu, ali je nekada baš zabavno isprljati se.
Nekima bi na ideju prljanja i zabave odmah pao na pamet seks. I zaista, teško da ćete posle dobrog seksa biti čiste kao da ste se tek istuširale – i u tome što nećete biti baš tako čiste nema ničeg lošeg. međutim, nije seks jedino što vas može isprljati. Isprljaćete se i ako zasadite neku biljku (u bašti, parku, u saksiji…), ako se bavite baštovanstvom, na plaži možete završiti prekrivene peskom ako igrate odbojku na pesku… Mnogo je zanimljivih i zabavnih načina da se isprljate.
Šta i ako se isprljate? Kao što ste se isprljale, isto tako možete i da se očistite. Nikakav problem, niti će vas malo prljavštine ubiti (zapravo, sve više istraživanja ukazuju na to da se i s higijenom može preterati, da boravak u maltene sterilno čistim prostorijama slabi imunitet i povećava šanse da postanete alergični na nešto), niti je problem očistiti se (problem je jedino ako se nakon prljanja ne očistite).
Dakle, ako postoji neka aktivnost koja vam je zabavna, ali bi vas isprljala, obucite nešto što nije problem oprati (ili što vam ne bi bilo žao da bacite ako ispadne da ne može da se dobro opere) i zabavite se! Tu je najčešće dodir s prirodom (zemlja, pesak, biljke, životinje), što nam svima prija na posebnom nivou, tako da će i to prljanje, baš kao i redovno održavanje higijene, pomoći vašem zdravlju, i psihičkom i fizičkom i emotivnom.
"Odeću za prljanje" na sebe i uživajte! A ako imate decu, sličan postupak primenite i na njih, klinci obožavaju igre u kojima smeju da se isprljaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar