Izaberite pravog frizera

U svakom iole većem gradu postoji mnogo frizerskih salona. Možda ste se odlučili za najbliži i možda ste imali sreće. Ali šta ako ste rekli da vas ošišaju „samo malo pozadi“, a na kraju završili sa očajnom frizurom, ako se to uopšte može nazvati „frizura“? Kao i mnoge druge stvari u životu, i biranje frizera je prava umetnost.

Korišćenje telefonskog imenika i zakazivanje dolaska nikako nisu dobra ideja. Jednostavno idite u nekoliko frizerskih salona i potrudite se da osetite njihovu atmosferu. Da vas ne bi proglasili lokalnom ludom koja tri sata dnevno provodi po salonima a da pri tom nema nameru da tu nešto uradi sa kosom, idite sa prijateljicama, ali i dalje pažljivo posmatrajte. Na koji način frizer razgovara sa klijentima? Kakvi ljudi tu dolaze? Često saloni imaju već oformljenu grupu mušterija, i ako ne osećate da ste vi deo nje, možda taj frizerski salon ne pruža uslugu kakvu tražite.

Šta je sa frizerima? Na koji način i da li oni uopšte prate modne trendove? Proverite i to.

Pretpostavimo da ste se rešili na taj, u životu svake žene važan korak – šišanje. Kada idete kod frizera neka vaša kosa, odeća i šminka budu baš kao i svakog drugog dana. Ovo će pomoći ljudima u salonu da nađu odgovarajući izgled kose koji se uklapa sa vašim uobičajenim stilom. Iako je subota popodne, vi slobodno obucite svoje poslovno odelo koje nosite u toku radne nedelje.

Ako možete, ponesite sliku ili dve sa sobom. Čak i da je nemoguće da se određena frizura ponovi sa vašim tipom kose, slike će biti odlična početna tačka za otvaranje dijaloga o nalaženju pravog izgleda za vašu kosu. Čekanje da frizer pogađa šta vi želite da uradite sa kosom, ravno je katastrofi.

Nemojte tražiti nemoguće. Takođe, budite iskreni kada govorite o svom načinu života. Frizure koje zahtevaju puno truda možda izgledaju sjajno, ali da li ćete vi imati dovoljno vremena da se bavite njihovim održavanjem?

Nemojte uvek osuđivati frizera. Upamtite da izraz „hoću malo kraće“, za vas može da znači „kratko“, ali da pokriva vrat, dok frizer čuje to isto „kratko“, ali misli da treba da otkriva vrat. „Kovrdžava“ kosa takođe može da se protumači na više načina. Konsultacije su neophodne pre samog početka šišanja. Neka vaš frizer zna šta vi želite.

Kada „posao“ bude gotov, nikako ne napuštajte salon sa mokrom kosom. Jedino kada vam je kosa suva bićete u situaciji da vidite krajnji rezultat. Tada možete da kažete svoje mišljenje i da, ako je potrebno, na licu mesta ispravite neku grešku. Mnoge žene se stide da to zatraže, ali upamtite da je to vaša kosa i da ćete vi morati da živite sa takvom frizurom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.