Izabrali ženu sa najlepšim licem na svetu (foto)

Kada je britanska firma Lorraine Cosmetics sponzorisala takmičenje u pronalaženju ‘britanskog savršenog lica’, tada je studentkinjaa Florence Colgate (18), sa blistavom kožom, prirodno plavom kosom i blistavim plavim očima, proglašena pobednicom. Učestvovalo je preko 8000 devojaka, a ona je izabrana kao pobednica.

Prema Daily Mailu, takmičarke su ocenjivane bez šminke, a svaka koja je imala neku plastičnu operaciju ili poboljšavanje na licu, bila je diskvalifikovana.

Iako Florence ima zavidnu boju kose i prekrasne oči, to nije bio razlog pobede. Pobedila je zbog dobro poznatog ‘zlatnog omera’ koji je matematički merio njenu simetriju lica, crte lica i slično.

Većina je primetila kako Florence smatraju najlepšom ženom u Britaniji zbog razmaka između njenih zenica koji je jednak polovini širine lica od uva do uva. Ona je na zlatnom omeru u tom području postigla rezultat od 44 odsto.

Posted by Florence Colgate on Thursday, February 18, 2021

Nauka kaže kaže i da lica najatraktivnijih žena imaju relativnu udaljenost između očiju i usta, što je nešto više od trećine razmaka između kose i brade. Florence je tu dobila 32,8 posto prema omeru. Osim toga, lice joj je savršeno simetrično.

Na kraju, i drugi koji su detaljno istražili njene fotografije otkrili su da su joj proporcije lica gotovo savršena ilustracija Zlatnog omera, 1.618, poznatog kao phi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.