U trendu

Izbeći dodatno društvo

U današnje užurbano vreme, dobro je kad imate priliku da se družite s ljudima, da se viđate s prijateljima. Međutim, nekad se desi da bi oni hteli da povedu i nekog svog, a vi tu dodatnu osobu baš i ne želite da vidite, ali vam bude neprijatno da odbijete.
Na primer, dogovarate se da izađete s jednom prijateljicom. Obe se radujete izlasku, a onda vas ona pita da li bi vam smetalo da povede i svog partnera (viđaju se nekoliko meseci). Vama se taj njen partner ne dopada nešto posebno, plus ste i želele da pričate s njom, niste želele dodatno društvo, ali vam je neprijatno da odbijete – zar pristojnost ne nalaže da se podrazumeva da mogu oboje da dođu ako pozovete jedno od njih dvoje? I cela situacija vam postane neprijatna.
Istina je da je, kad ugošćavate ljude u svom domu, normalno da pozovete oboje – bilo bi neučtivo pozvati nju, a zabraniti njenom partneru da dođe. Međutim, to pravilo važi onda kad zovete kod sebe u goste, ili kad se radi o nekom formalnom ili poluformalnom okupljanju. Potpuno je normalno da poželite nekad da pričate samo s prijateljicom i da ne bude prisutan i njen partner, i u tome nema ničeg nepristojnog.
Samo, kako to izvesti? Kako joj reći da ne želite da vidite njenog partnera? Ne morate da upotrebite te reči. Budite ljubazne, nasmešite se i recite joj da biste volele da se vidite samo vi devojke, i predložite da nekom drugom prilikom izađete utroje (tu drugu priliku kasnije možete i da izvrdate).
Na taj način nećete uvrediti prijateljicu, a imaćete priliku da izbegnete dodatno društvo i da se vidite s njom. Ukoliko njoj to baš smeta, uvek može učtivo da vam kaže da su ona i njen partner planirali da zajedno izađu i da se s vama dogovori za neko drugo vreme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.