U trendu

Jedina stvar koju bi žene trebalo da urade odmah nakon seksa

Seks je čin tokom kojeg telo prolazi kroz brojne promene. Iako sako od nas ima različite želje i potrebe telo kod gotovo svih reaguje na vrlo sličan način.

Jedna od tih reakcija je i potreba za mokrenjem nakon seksa. Ona kod nekih može biti vrlo snažna i trenutna, dok se kod drugih žena pojavi nakon nekoliko minuta. Tu potrebu nikako ne bismo trebali ignorisati.

Zašto nam se mokri nakon seksa?

Naše telo je vrlo sofisticirana mašina čija je uloga da nas maksimalno zaštiti od potencijalnih opasnosti koje vrebaju u našoj okolini.

Jedna od tih opasnosti krije se u bakterijama. Naime, tokom seksualnog odnosa telo je izloženo brojnim bakterijama koje se mogu ‘sakriti’ na mestima na kojima ih nikako ne želimo.

Neven Kapun, dr. med., spec. urologije objašnjava da je upala bešike direktno povezana sa seksualnim odnosom.

„Tokom seksualnog odnosa bakterije kroz mokraćnu cev šire se prema bešici, što kod žena može dovesti do akutne upale urinarnog trakta. Uriniranjem nakon seksa zapravo ‘čistimo’, odnosno ispiramo urinarni kanal od bakterija“, ističe Kapun.

Upravo zbog toga, ako osetite snažnu potrebu za mokrenjem nakon seksa, odložite maženje za par minuta i poslušajte svoje telo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.