U trendu

Kad napune 50 godina, žene treba da zaborave na ovakav stil oblačenja, tvrde modni stručnjaci

U 20-im godinama, što se tiče mode, sve je dozvoljeno, međutim zrele godine sa sobom nose i određena pravila. Ni jedan komad nije zabranjen, samo je neophodno modifikovati način na koji se kombinuje.

Ženu koju krasi dobar stil, ove komade će zaobilaziti u širokom luku:

Prozirna odeća

Kako dizajneri kažu, prozirna odeća je namenjena mlađoj populaciji. Žene u zrelim godinama u ovakvim komadima izgledaju isuviše vulgarno.

Ono što oni navode kao alternativu su komadi sa delovima koji su od čipke ili sličnog prozirnog materijala kao što su suknje sa čipkanim delovima, maksi suknja sa jednim prozirnim delom, bluza sa čipkastim rukavima i slično.

Kratke majice

Nijedna žena ne bi smela sebi da dozvoli ovakav komad odeće, ma koliko dobro izgledala. Kratke majice koje otkrivaju stomak su namenjene mlađim devojkama. Strukirana majica je daleko bolji izbor u ovom slučaju.

Uske i iscepane farmerke

Ženama u 50-im bolje pristaju ženstveniji modeli farmerki, kao što su pantalone dubokog kroja ili klasične pantalone sa ravnim ili malo širim nogavicama koje odlično idu uz štikle.

Previše nakita

Kako mnogi stilisti kažu, ne sme se preterivati sa nakitom posle 50. jer tada treba da vlada umerenost, a gomilanje može samo da vam doda godine.

Da li biste nešto dodale ili oduzele sa ovog spiska? Da li moda zna za godine ili je dozvoljeno sve ono što vam se dopada, ma koliko dizajneri govorili da ne priliči vašim godinama? Pišite nam u komentarima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)