Kada budete videli šta se nalazi u njima, nikada neće kupiti kopiju parfema

Verovatno ste hiljadu puta čuli staru dobru izreku – ako je nešto i suviše dobro da bi bilo istinito, verovatno i jeste. Ako ste ikada naleteli na neki neverovatno jeftin parfem ili kozmetički preparat na internetu ili nekoj sumnjivoj radnji  koji se prodaje po smešnoj ceni, sigurno znate na šta mislimo.

I koliko puta ste samo došli u iskušenje da kupite taj proizvod za sitne pare, naročito što vas je pakovanje gotovo identično originalu privuklo. Ako vam je potreban još jedan razlog da se na vreme predomislite, ovo je taj: zdravstvene organizacije su otkrile da kopije parfema u sebi sadrže antifriz i urin.

Pet osoba je uhapšeno pod sumnjom da su proizvodili i prodavali lažne dizajnerske parfeme u kojima se nalaze mnoge grozne supstance. Osim antifriza i urina, organi vlasti navode da se u parfemima nalaze i opasne i zapaljive hemikalije koje mogu dovesti do opekotina na koži.

Ovaj zločin, koji počinioce može koštati i 30 godina iza rešetaka, ne predstavlja opasnost samo za lažne parfeme i ne dešava se samo u Americi. Nedavno je u Velikoj Britaniji zaplenjeno nekoliko tona falsifikovane šminke u kojoj je pronađeno izuzetno visoko prisustvo žive, arsena i olova, koji su smrtno opasni po čoveka.

Zato se sledeći put nemojte ni sekunda dvoumiti oko lažnih, prejeftinih parfema i kozmetičkih sredstava i obavezno ih kupujte u proverenim parfimerijama. Potrošićete malo više novca, ali sačuvati zdravlje, a to je najvažnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.