U trendu

Kada početi sa „anti-age“ negom? (2)

Ono što većina žena radi jeste to da sprovede samo osnovnu negu lica: očisti ga, stavi tonik i nanese hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom protiv sunčevog zračenja. To je prilično dobra nega, ona omogućava da vaša koža dočeka zrele godine u dobrom stanju, međutim, ovakva nega ne obezbeđuje koži zaštitu od bora, kao ni zategnutost i čvrstoću. Rezultat je da kasnija nega, onda kad su bore već počele da se pojavljuju, donese samo delimične rezultate i da oko svoje kože morate mnogo više da se trudite nego da ste na vreme počele sa odgovarajućim preparatima. Koža će vam, istina, biti meka i prijatna na dodir – ali izborana.

Često se smatra da su najveći neprijatelji kože sunčevi zraci i atmosfersko zagađenje. Veliki neprijatelji jesu, ali ne i jedini. Nagle promene temperature i vlaga u vazduhu, tipični za naše krajeve, takođe doprinose bržem starenju kože, jer uzrokuju stres i dehidrataciju. Zato su neke kozmetičke kuće (recimo, „Lancome“ i „Estee Lauder“) kreirale proizvode koji temperaturu kože održavaju stalnom, bez obzira na spoljašnje uslove.

Da rezimiramo: kako na najbolji mogući način negovati kožu, zaštititi je od svih štetnih uticaja i održati je mladom što je moguće duže? Za početak, konsultujte stručnjaka koji će utvrditi tačno kakva je vaša koža i koja joj je stvarna starost, bez obzira na ono što vam piše u krštenici (da vas obradujemo, savršeno je moguće da ćete otkriti da je vaša koža „mlađa od vas samih“). Zatim, nakon što dobijete preporuke kako da ispravno negujete kožu, sprovodite ih istrajno i disciplinovano – ne provodite nijedan dan bez kozmetičkog sredstva na licu (zvuči kao reklama za kozmetičke preparate, zar ne?). Time ćete svojoj koži obezbediti najefikasniju moguću negu i zrele godine dočekati sa takvim izgledom da će vaše vršnjakinje očekivati da im ustanete u autobusu.

1 komentar
  1. Sanja

    Ko su ti kozmetički stručnjaci koje spominjete, u našim uslovima života? Hvala.

Napišite komentar