Kako najlakše razlikovati mudru ženu od površne: Moćna rečenica čuvenog filozofa otkriva istinu

Jednom davno, postojala je jedna zanimljiva priča koja je govorila o situaciji u kojoj je sin doveo tri devojke u kuću svoje majke kako bi ih upoznao.

Među njima je bila samo jedna koja je bila njegova verenica, dok su ostale dve bile samo prijateljice. Majka je bila zadužena za to da pogodi koja od njih je bila sinova verenica. Dok su svi zajedno sedeli, razgovarali i ispijali čaj, sin je naposletku upitao majku da li je uspela da pogoditi koja je devojka njegova verenica.

Majka je uzdahnula i rekla da je pogodila, ali da nije bila oduševljena tom činjenicom. Ipak, bez obzira na majčina osećanja, sin je odlučio da oženi tu devojku. Često se događa da deca ne slede savete svojih roditelja, ma koliko oni bili iskusni i mudri. U ovom slučaju, uprkos majčinom proročanstvu, sin je i dalje nastavio svoj put s verenicom.

No, kako su godine prolazile, ljubav koja se činila tako snažnom na početku, postupno se izgubila. Sada se postavlja pitanje: kako je majka mogla da zna toliko nakon samo jednog razgovora? Da li je ona bila neka vrsta čarobnjaka ili ima neverovatne sposobnosti? Istina je zapravo vrlo jednostavna.

Kako ljudi sazrevaju i postaju stariji, oni počinju da kanališu i kontrolišu svoju energiju, ne trošeći je na beskorisne stvari, već pojačavajući svoju intuiciju. Bertrand Rasel je vrlo mudro sažeo tu teoriju u jednoj rečenici, piše svezazenu.net.

„Stepen emocionalne reakcije obrnuto je proporcionalan saznanju o činjenicama. Što manje znate, burnije reagujete.“ – rekao je on. Drugim rečima, što je vaše znanje ograničeno, to su vaše emocionalne reakcije intenzivnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.