U trendu

Kako sad ne možete toliko da izlazite?

Čak i veoma bliski prijatelji nekada nemaju razumevanja kada se nešto u našem životu promeni i kad više ne možemo da se ponašamo kao ranije. To može da zaboli – kako to da vas vaši dobri prijatelji ne razumeju? Nekada je moguće objasniti im, ali nekad i nije.
Prijatelji su navikli na nas onakve kakvi smo bili. I onda vi, recimo, ostavite cigarete, a prijateljice nastavljaju da vas nude svojim uz: "Ma hajde, samo jednu…". Ili promenite način ishrane, a one vas i dalje nude masnim, koje vi više ne jedete, i još se i uvrede ako odbijete. Ili, primer iz naslova: nekada ste dosta izlazile s prijateljicama, merkale ste muškarce, pile ste zajedno, a sada ste udate, imate nove obaveze i nova uživanja i više ne možete toliko da izlazite – da i ne govorimo o tome da vam nije do merkanja frajera kad već imate onog u koga ste zaljubljene i koga smatrate najboljim na svetu, i više vam nije ideja fenomenalnog provoda da pijete s prijateljicama, ne kad je u to vreme voljena osoba kod kuće sama.
A one ne razumeju. Ne shvataju da se vaš život promenio, da su vam sad prioriteti drugačiji. Nije da vi više uopšte ne izlazite – daleko od toga. I dalje volite izlaske i druženje s prijateljicama, ni vašem mužu ne pada na pamet da vas drži zatvorenu u kući u "ženo, kuvaj mi ručak i peglaj mi košulju" stilu, tako da ni sa te strane nema problema, ali izlazite manje. A one se ljute na vas, ljute se i ako ne pijete, ljute se i ako ne merkate muškarce zajedno s njima, govore da se izdvajate, da vas je brak upropastio…
Šta u takvoj situaciji? Možete pokušati da objasnite prijateljicama da ih i dalje volite, da i dalje cenite njihovo prijateljstvo, da nećete prestati da se viđate s njima, ali i da se vaš život promenio i da u njemu postoje i neke druge lepe stvari pored izlazaka. Moguće je da će to prihvatiti, i da će se vremenom navići – da i ne spominjemo da će se i njihovi životi vremenom promeniti kao što se vaš promenio, pa će se i njihovi prioriteti promeniti. A ako ne prihvate? Nažalost, dešava se i to, u nekom trenutku se raziđemo s prijateljima i svako krene svojim putem. Kasnije, steknemo nove prijatelje – one koji se ne žale na to što smo se promenile jer nas tek tako promenjene upoznaju, i druženje s takvim osobama je ono što im odgovara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.